Klopt de dekking van mijn autoverzekering wel?

Klopt de dekking van mijn autoverzekering wel?

Woensdag 15 maart 2017

Klopt de dekking van mijn autoverzekering wel?

Bij het afsluiten van een autoverzekering maak je een aantal keuzes.  De belangrijkste is of je schade aan je eigen auto ook wilt meeverzekeren. De dekking voor aansprakelijkheid (WA) is verplicht. Als je met jouw auto schade toebrengt aan een ander kunnen de kosten immers hoog oplopen. Zeker bij letselschade.

Wat wordt bedoeld met de dekking casco?

Maar wat als jouw auto zelf beschadigd is? Iedereen die er al eens mee te maken had, weet dat de rekening van de garage flink kan tegenvallen. Dan is het prettig als je terug kan vallen op een autoverzekering met cascodekking. Met casco bedoelen verzekeraars het object zelf. In dit geval dus jouw auto.

Volledig casco of allrisk?

Je komt verschillende benamingen tegen bij de autoverzekering. De volledig casco autoverzekering is  het meest uitgebreid. Maar hoe zit het dan met de dekking allrisk? Dat is dezelfde dekking, maar met een duidelijkere naam. Mijn collega’s en ik kiezen er daarom voor om over allrisk te spreken.

Met allrisk wordt ook schade aan je eigen auto vergoed. Dus ook als je zelf de veroorzaker bent. Je bent bovendien verzekerd tegen vandalisme en diefstal. Het is natuurlijk prettig dat je verzekering voor de schade opdraait als je per ongeluk tegen een paaltje rijdt, maar daar betaal je ook voor.

Beperkt casco (of mini casco)

Bij beperkt casco is schade door diefstal, brand, ruitbreuk, storm, hagel of een aanrijding met een dier ook gedekt. Als je dan tegen een paaltje rijdt, wordt schade dus niet vergoed. Wel is ruitschade nog steeds verzekerd. Beperkt casco wordt meestal aangeraden voor auto's tot acht jaar oud, maar het is te kort door de bocht om dit blind te volgen.

Maatwerk voor je autoverzekering is steeds gemakkelijker

Is een cascodekking voor een (hele) oude auto altijd overbodig? En is het altijd zonde om te betalen voor allrisk als je auto ouder is dan vijf jaar? Nee! Het kan best zijn dat je langer kiest voor meer zekerheid. En je portemonnee is echt niet direct de dupe. Bij een onafhankelijk adviseur, zoals VMD KOSTER, is een autoverzekering namelijk altijd maatwerk. De premies berekenen wij op basis van veel variabelen. Het premieverschil tussen allrisk en alleen WA hoeft niet groot te zijn. Zo kan het toch interessant zijn om voor een ruimere dekking te kiezen. Want als je jouw auto total-loss rijdt en je hebt alleen een WA-verzekering, dan krijg je helemaal geen vergoeding.

Mag ik met je meedenken?

Steeds meer mensen berekenen online de premie voor hun autoverzekering. Heel verstandig, want je wilt immers weten waar je het voordeligst uit bent. Binnenkort bieden wij daarom ook een vergelijkingsmodule aan. Maar in tegenstelling tot de meeste vergelijkingssites, kijken wij mee als je een autoverzekering aanvraagt. We denken dan ook mee over de dekking die het beste bij jou en je auto past.

Wij zorgen voor de autoverzekering

Naast het sluiten van de verzekering gaan we verder. Bij schade behartigen wij jouw belangen. We zorgen dat de schade uitgekeerd wordt, verhalen de schade en adviseren over de no-claimgevolgen. Wanneer de verzekering volgend jaar vernieuwd wordt, kan de verzekeraar een andere premie rekenen of andere voorwaarden bedingen. Wij kijken periodiek alle polissen na en adviseren dan om de verzekering aan te passen of over te sluiten.

Benieuwd naar onze werkwijze? Stuur een mailtje of bel. Wij berekenen samen met jou waar je het voordeligst uit bent met de juiste dekking. Dan weet je zeker dat je niet te veel betaalt én dat je goed verzekerd bent!

Uw autoverzekering via VMD KOSTER?