Groter wonen zonder duurder uit te zijn: het kan!

Groter wonen zonder duurder uit te zijn: het kan!

Dinsdag 4 april 2017

Groter wonen zonder duurder uit te zijn: het kan!

“De hypotheekrente is historisch laag”, hoor je tegenwoordig van alle kanten. Als hypotheekadviseur kan ik niet anders dan dat volledig beamen. De rente is de laatste jaren steeds verder gedaald. We hebben dus met extreem lage rentes te maken. Dit voorjaar lijkt de rente zich te stabiliseren.

Groter wonen dankzij de lage rente

Dat die lage rentes voor woningkopers plezierig zijn, merk ik dagelijks. Steeds meer mensen verlaten ons kantoor van Freek Hypotheek in Alphen aan den Rijn met de prettige gedachte dat zij een nieuwe, maar vooral grotere woning kunnen kopen. En het mooie is dat de maandlasten gelijk blijven of zelfs lager zijn dan wat zij nu betalen. Dubbel goed nieuws dus.

De mogelijkheden om groter te wonen met lagere hypotheeklasten

Ik zal dit illustreren aan de hand van twee voorbeelden:

Voorbeeld 1: Kees en Els zijn beiden 20 jaar oud en wonen nu in een huurappartement. De maandelijkse huur bedraagt € 700,-. Daar komen dan ook nog de servicekosten bij van € 100,- per maand. Vanwege gezinsuitbreiding willen zij nu een eengezinswoning aankopen van € 200.000,-. Door de lage rente gaan zij € 650,- netto per maand betalen voor deze woning. En servicekosten hebben zij ook niet meer!

Voorbeeld 2: Bob en Petra zijn beiden 40 jaar oud. Zij hebben reeds een koopwoning van € 200.000,-. De hypotheekrente die zij nu betalen is 6%. Hun hypotheek kost nu € 700,- netto per maand. Zij zouden graag een grotere woning kopen met een grotere tuin. De koopprijs is € 300.000,-. Doordat zij straks een flink lagere rente gaan betalen, gaan zij voor hun nieuwe hypotheek € 600,- netto per maand betalen!

Groter wonen, zonder duurder uit te zijn kan tegenwoordig dus echt!

Groter wonen met lagere lasten? Maak een afspraak met Freek