Bedrijfsverzekering vergelijken in 3 eenvoudige stappen

Bedrijfsverzekering vergelijken in 3 eenvoudige stappen

Woensdag 12 januari 2022

Bedrijfsverzekering vergelijken in 3 eenvoudige stappen

Als ondernemer heb je te maken met veel verschillende risico’s. Gelukkig kan je veel van deze risico’s opvangen met verzekeringen. Het is daarom een logische stap om bedrijfsverzekeringen te vergelijken.

Bij het vergelijken van bedrijfsverzekeringen hebben we het niet alleen over de kosten (in de vorm van de premie die je betaalt). Nog belangrijker is namelijk de dekking van de schade in geval dat je aanspraak maakt op je verzekering. 

Nu denk je waarschijnlijk: “een verzekering is toch een verzekering, dat is toch allemaal hetzelfde?” Maar dat klopt niet. Laten we de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering als voorbeeld nemen. Tal van verzekeraars bieden dit aan onder dezelfde naam, maar de exacte invulling en dekking van deze verzekering verschilt per aanbieder. Laat daarom de verzekering vergelijken door een onafhankelijke specialist. Dat gebeurt in drie stappen:

  1. Het in kaart brengen van de risico’s
  2. Vergelijken van de dekkingen per verzekering
  3. Vergelijken van premiekosten en service
Bel mij terug

Bedrijfsverzekering vergelijken op basis van risico’s

De eerste stap voor het vergelijken van je bedrijfsverzekeringen is het in kaart brengen van je bedrijfsrisico’s. Als je de risico’s kent, maak je een weloverwogen beslissing wat je wilt verzekeren en wat niet. Op die manier sluiten de verzekeringen perfect aan bij jouw situatie en betaal je niet te veel.

Het klinkt heel logisch, maar toch is het objectief kijken naar je eigen risico’s lastiger dan je denkt. “Dat overkomt mij niet” of “dat is zo’n kleine kans” horen we vaak. Soms terecht, maar vaak ook onterecht. Want je hebt als ondernemer niet alles zelf in de hand.

Een onafhankelijke verzekeringsadviseur zoals VMD Koster heeft al tal van risicoanalyses gedaan, ook in jouw branche. Dat betekent dat je het wiel dus niet opnieuw hoeft uit te vinden. Op basis van vergelijkbare situaties krijg je advies over de risico’s waar je al dan niet tegen aan loopt.

Bedrijfsverzekering vergelijken op basis van dekkingen

Nu we de risico’s in kaart hebben gebracht kunnen we de bedrijfsverzekeringen vergelijken qua dekking. Hierbij beantwoorden we vragen over een mogelijk eigen risico, wat er wel of niet gedekt is en tot welk schadebedrag een verzekering dekking biedt.

Ook kijken we hier naar de opties wat betreft directe schade en indirecte schade. Schade aan je pand door inbraak is bijvoorbeeld directe schade, maar als je winkel of bedrijf vervolgens een week niet open kan is dat een voorbeeld van indirecte schade. Wordt dat dan ook vergoed? 

Bedrijfsverzekeringen vergelijken op basis van premiekosten

Nu de risico’s en dekkingen helder zijn blijven er enkele verzekeringsaanbieders over die aansluiten bij jouw wensen en situatie. Welke verzekeraar of polis je kiest, is dan vaak alleen nog afhankelijk van prijs. Maar ook bereikbaarheid en service is hierin belangrijk. Zeker als de premies vrijwel gelijk zijn is service doorslaggevend. Op basis van jarenlange ervaring komen we daarom met een advies wat helemaal gericht is op jouw specifieke bedrijfssituatie.

MKB verzekeringen vergelijken

Bedrijven uit het MKB spreken wij veel voor het vergelijken van verzekeringen. Terecht, omdat de bedrijfsomvang of de koers die een bedrijf vaart continu kan wijzigen. Je verzekeringen moeten daarin meebewegen. Een risicoanalyse is daarom niet eenmalig, maar goed om periodiek, bijvoorbeeld jaarlijks, uit te laten voeren. Zo sta je nooit voor verrassingen indien je bedrijf bijvoorbeeld hard groeit. Veel voorkomende veranderingen zijn: meer personeel, hogere voorraadwaarde of een groter pand. Zijn die veranderende omstandigheden standaard meeverzekerd?

Quickscan MKB verzekeringen

Bedrijfsverzekeringen zzp vergelijken

Wij helpen ook veel  zzp'ers met het vergelijken van verzekeringen. Erg logisch ook, want als zelfstandige is het fijn om met een onafhankelijk persoon te sparren. Op die manier houd jij je als zzp’er gefocust op je core business en vergelijken wij de zzp bedrijfsverzekeringen.

Bel mij terug over bedrijfsverzekeringen zzp vergelijken