Waarom worden zakelijke verzekeringen naverrekend?

Waarom worden zakelijke verzekeringen naverrekend?

Vrijdag 12 mei 2023

Waarom worden zakelijke verzekeringen naverrekend?

Voor veel bedrijfsverzekeringen word je jaarlijks gevraagd een formulier in te vullen voor de naverrekening. Waarom worden de gegevens opgevraagd en wat gebeurt er mee?

De premie wordt bepaald aan de hand van de precieze gegevens

De premie die je in een lopend verzekeringsjaar betaalt, is de voorschotpremie. Deze premie wordt berekend op basis van de gegevens die op dat moment beschikbaar waren. Pas na afloop van het kalenderjaar is duidelijk hoeveel medewerkers je in dienst had, hoeveel loon je betaald hebt en hoe hoog de omzet was. Bij de naverrekening wordt op basis van deze precieze gegevens de premie voor het afgelopen jaar berekend.

Heeft jouw bedrijf de juiste premie betaald?

Aan de hand van de naverrekening kan het zijn dat de premie die je hebt betaald wordt bijgesteld. Wanneer je vooraf te veel premie betaalde, krijg je geld terug. Als je vooraf te weinig premie betaalde, moet je nog premie bijbetalen.

Voor welke verzekeringen wordt naverrekening toegepast?

Naverrekening wordt gebruikt bij verschillende schadeverzekeringen:

Ook voor inkomensverzekeringen, bijvoorbeeld de ziekteverzuimverzekering, wordt gebruik gemaakt van naverrekening om ervoor te zorgen dat je de juiste premie betaalt.

Heb je een vraag over naverrekening?

Wij versturen de naverrekening via een goed beveiligde online module: Digitaal op Maat. Het afzendadres is naverrekening@vmdkoster.nl. Neem contact op met jouw adviseur van VMD Koster als je meer wilt weten over de naverrekening. Bel ons op 0172 611 116 of stel je vraag via de website.

Vraag stellen