Tot welke leeftijd zijn mijn kinderen meeverzekerd op mijn polissen?

Tot welke leeftijd zijn mijn kinderen meeverzekerd op mijn polissen?

Vrijdag 27 januari 2023

Tot welke leeftijd zijn mijn kinderen meeverzekerd?

Voor veel ouders is niet duidelijk tot welke leeftijd kinderen meeverzekerd zijn op de verzekeringen. Voor de zorgverzekering geldt dat iedereen vanaf 18 jaar een eigen verzekering af moet sluiten, maar bij andere verzekeringen zijn de regels anders.

Aansprakelijkheid, rechtsbijstand en ongevallen

Heb je een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) met de dekking voor alleenstaande met kinderen of gezin met kinderen? Dan zijn thuiswonende kinderen bij de meeste verzekeraars meeverzekerd zonder een leeftijdsgrens. Dit geldt ook voor uitwonend studerende kinderen. Dezelfde regels gelden voor de rechtsbijstandverzekering en de gezinsongevallenverzekering.

Reisverzekering

Kinderen zijn meeverzekerd als de verzekering is afgesloten voor een alleenstaande met kinderen of een gezin met kinderen. Voor de reisverzekering geldt vaak dat thuiswonende kinderen zijn meeverzekerd tot een leeftijdsgrens, dit verschilt per reisverzekeraar. Ook bij uitwonend studerende kinderen zijn er verschillen, maar in de meeste gevallen zijn zij verzekerd tot een leeftijd van 27 jaar.

Verzekeraars stellen meestal de voorwaarde dat alleen gezinsleden die op hetzelfde adres wonen op de polis bijgeschreven kunnen worden. Dit betekent dat na een scheiding de kinderen meeverzekerd moeten zijn bij de ouder waar ze wonen. Ga je met jouw kinderen op vakantie die bij je ex-partner wonen? Dan is het belangrijk na te gaan of je ex-partner een reisverzekering heeft. Als dat niet zo is heb je bij sommige verzekeraars de mogelijkheid om ze mee te verzekeren op jouw eigen polis.

Verzekeringen als kinderen op zichzelf gaan wonen

Op het moment dat kinderen op zichzelf gaan wonen moeten zij hun eigen verzekeringen regelen. De SnelZekerCheck kan hierbij helpen. Deze check geeft alleen informatie en geen advies. Daarvoor kan je bij VMD Koster terecht.

Voordeligere verzekeringen voor de ouders

Als kinderen niet meer thuis wonen en studeren, kunnen ouders de dekking van de huidige verzekeringen veranderen in gezin zonder kinderen. Dit betekent dat de premie lager wordt. Neem contact op met onze adviseurs om een voorstel te ontvangen voor jouw verzekeringspakket. Bel 0172 611 116 of vraag een offerte aan.

Offerte prive verzekeringen