Buitenshuisdekking bij de inboedelverzekering

Buitenshuisdekking bij de inboedelverzekering

Maandag 4 september 2023

Buitenshuisdekking bij de inboedelverzekering

Met de inboedelverzekering verzeker je de spullen in je huis. Maar hoe zit het met de spullen die je buiten je huis bij je hebt? Daarvoor bestaat de mogelijkheid de dekking uit te breiden met een buitenshuisdekking.

Geen dekking op de inboedelverzekering zodra je jouw huis verlaat

Je telefoon en horloge zijn voorbeelden van dingen die je regelmatig mee naar buiten neemt. Zodra je over de drempel bent, geeft je inboedelverzekering geen dekking meer. Veel verzekeraars bieden daarom een buitenshuisdekking aan voor verlies, schade of diefstal van spullen buiten de woning. Je premie wordt met deze dekking iets hoger.

Ook belangrijk voor sportuitrusting

Goed om te weten. Dure sportuitrusting valt ook onder de dekking. Denk bijvoorbeeld aan een set golfclubs die gestolen wordt als je bij de golfbaan bent. Controleer wel de verzekerde bedragen: voor de meeste spullen geldt een maximum verzekerd bedrag.

Dekking voor spullen in de tuin

Of spullen in je tuin verzekerd zijn onder je inboedelverzekering, verschilt per situatie. Zo zijn dingen die in de tuin horen, per definitie verzekerd. Denk dan aan een parasol of loungeset. Maar laat je jouw telefoon buiten liggen? Dan is deze niet verzekerd tegen bijvoorbeeld diefstal of weerschade. Een buitenshuisdekking kan dan helpen. Als je de telefoon laat vallen terwijl je in de tuin bent, is deze meestal wel verzekerd.

Dekking in het buitenland

De buitenshuisdekking geldt bij sommige verzekeraars alleen binnen Nederland. Bij andere verzekeraars is er een werelddekking.

Biedt jouw verzekeraar alleen dekking in Nederland? En wil je ook dekking in het buitenland? Kies dan voor een doorlopende reisverzekering of een kostbaarhedenverzekering.

Kostbaarhedenverzekering voor hele dure bezittingen

Heb je bijvoorbeeld heel duur horloge? Dan is het verzekerd bedrag bij een buitenshuisdekking vaak niet toereikend. Voor hele dure spullen kun je beter een kostbaarhedenverzekering afsluiten. Dit geldt niet alleen voor hele nieuwe spullen, maar juist ook voor bijvoorbeeld antieke sieraden.

Advies over de buitenshuisdekking

Wil je persoonlijk advies over het verzekeren van jouw spullen (binnen en buiten de woning)? Onze adviseurs staan voor je klaar. Bel 0172 611 116 of stel je vraag via onze website.

Stel je vraag