Extra kosten of bedrijfsschade verzekeren?

Extra kosten of bedrijfsschade verzekeren?

Woensdag 6 oktober 2021

Extra kosten of bedrijfsschade verzekeren?

Bedrijfscontinuïteit is voor ieder bedrijf een belangrijk thema. Maar wat als u door bijvoorbeeld een brand uw activiteiten tijdelijk moet staken? De kosten lopen dan voor een groot deel gewoon door terwijl de inkomsten stilvallen. Veel bedrijven kiezen er daarom voor een verzekering af te sluiten die zorgt dat de kosten vergoed worden en helpt met een snelle hervatting van de activiteiten. Maar is de bedrijfsschadeverzekering of de extra-kostenverzekering dan de beste optie?

De dekking van de extra-kostenverzekering

De extra-kostenverzekering biedt dekking voor kosten die uw bedrijf moet maken om na een schade de activiteiten weer te hervatten. Zoals de huur van tijdelijke bedrijfsruimte. De extra-kostenverzekering biedt geen dekking voor de misgelopen winst en de vaste lasten die u moet betalen.

Deze verzekering is vooral interessant voor bedrijven waarbij schade aan het bedrijfsgebouw, goederen of bij een leverancier weinig invloed heeft op de omzet. Dit zijn bedrijven die vrij eenvoudig verder kunnen op een (tijdelijke) andere locatie.

Offerte extra-kostenverzekering

Bedrijfsschadeverzekering met dekking voor de vaste lasten en misgelopen winst

Wilt u ook de vaste lasten en uw misgelopen winst verzekeren? Dan biedt de bedrijfsschadeverzekering de oplossing. Uw bedrijf ligt stil door schade aan uw bedrijfsruimte of inventaris en daardoor heeft u (tijdelijk) geen inkomsten meer. Uw vaste lasten lopen echter wel door. De bedrijfsschadeverzekering vergoedt de gemiste nettowinst en de vaste lasten.

De bedrijfsschadeverzekering is er op gericht om uw bedrijf zo snel mogelijk weer operationeel te krijgen. Dit helpt u om klanten te behouden en de toekomstige omzet op niveau te houden. Van tevoren wordt een uitkeringstermijn vastgelegd van meestal 52 of 104 weken. Naast de vaste lasten en misgelopen winst is er vaak ook dekking voor de verschillende noodmaatregelen die nodig zijn om uw bedrijf weer operationeel te krijgen.

Offerte bedrijfsschadeverzekering

Advies over verzekeringen die uw bedrijfscontinuïteit waarborgen

Wilt u meer informatie of een advies op maat voor uw bedrijf? Neem rechtstreeks contact op met de risicomanagers van VMD Koster via 0172 611 116 of vul hieronder het contactformulier in. Wij nemen vervolgens contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.