Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Extra-kostendekking: snel weer aan de slag na een grote calamiteit 

Na schade aan het bedrijfsgebouw of andere bedrijfsmiddelen wilt u zo snel mogelijk weer aan de slag. Dit brengt echter kosten met zich mee. Zoals het huren van een tijdelijke bedrijfsruimte of computers. Deze kosten kunt u verzekeren met de Extra-kostenverzekering. 

Meer weten over de extra-kostendekking? 

Is de Extra-kostenverzekering iets voor mijn bedrijf?

Deze verzekering is vooral geschikt voor bedrijven die na schade ergens anders kunnen doorwerken. Als u afhankelijk bent van eigen productie of uw werkzaamheden vinden vooral bij derden plaats, dan is deze verzekering niet interessant voor u. Hou er ook rekening mee dat verlies van omzet of winst niet meeverzekerd is. Hiervoor kunt u terugvallen op de bedrijfsschadeverzekering.  

Moet u na een brand, waterschade of inbraak uitwijken naar een andere locatie? Dan biedt de dekking Extra kosten uitkomst voor uw bedrijf. 

Wat verzekert u met de Extra-kostenverzekering?

Met deze verzekering wordt er een bedrag verzekerd dat beschikbaar is voor extra kosten die u maakt na een verzekerde gebeurtenis. Dit kan brand- of waterschade zijn, maar bijvoorbeeld ook inbraak of tijdelijke sluiting van het bedrijvenpark waar u gevestigd bent. Bij extra kosten moet u denken aan tijdelijke vervangende bedrijfsruimte, extra transportkosten of huur van apparatuur. Ook extra reiskosten voor medewerkers zijn meeverzekerd. 

Hoe wordt de premie berekend?

De premie is een promillage van de verzekerde som. Het promillage is afhankelijk van de bouwaard van uw bedrijfspand en de werkzaamheden die u verricht. 

Advies over de Extra-kostenverzekering

Wilt u meer informatie of een passend advies? Neem rechtstreeks contact met ons op via 0172 611 116 of stuur een mail naar . Wij helpen u graag verder.

Veelgestelde vragen

Zijn cyberrisico's te verzekeren voor mijn bedrijf?

Bedrijven kunnen een cyberverzekering afsluiten. De dekking is uitgebreid, onder andere privacy-aansprakelijkheid, digitale afpersing, verlies van datagegevens en bedrijfsschade zijn verzekerd.

Waarom is het belangrijk cyberrisico's te verzekeren?

Bij een datalek of cyberaanval krijgt u te maken met hoge kosten. Zoals het inschakelen van een forensisch team. Daarnaast zijn er kosten voor het informeren van de personen van wie mogelijk vertrouwelijke informatie is gelekt. Ook moeten er kosten gemaakt worden om de geschade reputatie te verbeteren. De cyberverzekering regelt deze zaken voor uw bedrijf en vergoedt de geleden schade.

Andere namen voor de cyberverzering

  • Cyber en data risks verzekering
  • Cyber & data risks Insurance
  • Cyber risk verzekering 
  • Cybercrime verzekering
  • Cyberrisico verzekering
Ga naar alle veelgestelde vragen

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Arie van der Veer

Arie van der Veer

risicomanager

06 242 27 885

Samen met u maken wij uw risico’s inzichtelijk en indien nodig zorgen we ervoor dat ze goed verzekerd zijn.
Alle specialisten