Doe gratis mee aan de MKB Phishing Test

Doe gratis mee aan de MKB Phishing Test

Donderdag 24 september 2020

Doe gratis mee aan de MKB Phishing Test

Een kwart van de werknemers herkent een standaard phishing mail niet. Dit maakt de onderneming kwetsbaar voor cyberaanvallen. Thuiswerken vergroot dit risico. Wilt u werken aan de cyberweerbaarheid van uw bedrijf? Doe gratis mee aan de MKB Phishing Test.

Thuiswerken verhoogt het risico van phishing

Cybercriminaliteit is een explosief groeiend probleem. Ook de coronacrisis draagt hier aan bij. In de afgelopen maanden werden per maand meer cyberaanvallen uitgevoerd dan in 2017 en 2018 in een heel jaar. Met name thuiswerkers blijken onvoldoende voorbereid te zijn op phishing. Thuisnetwerken en privé laptops zijn slecht beveiligd, bovendien is men thuis eerder geneigd om onoplettend te zijn. Cybercriminelen spelen hier handig op in.

Aanmelden voor een gratis phishing test

Digital Trust Center geeft dit jaar aan 1.000 mkb-bedrijven een gratis phishing test weg. Digital Trust Center is samenwerkingspartner van Adfiz, de branchevererniging voor verzekeringsadviseurs waar ook VMD Koster lid van is. De test is bedoeld voor bedrijven met 8 tot 250 medewerkers. Wilt u meedoen? Registreer dan je belangstelling via www.rpcnh.nl/gratis-mkb-phishingtest.

Hoe werkt de test?

Als je meedoet worden je werknemers in overleg met jou onderworpen aan een anonieme, digitale test met als doel de veiligheid en cyberweerbaarheid van je organisatie in kaart te brengen en te verbeteren. Na afloop van de test ontvang je een rapportage. Met deze rapportage krijg je inzicht in de digitale weerbaarheid van je onderneming. Een ander resultaat is dat je medewerkers alerter zijn op phishing en valse e-mails leren te herkennen.

Inschrijven voor de MKB Phishing Test