Collectiviteitskorting zorgverzekering basis blijft maximaal 5%

Collectiviteitskorting zorgverzekering basis blijft maximaal 5%

Donderdag 2 juli 2020

Collectiviteitskorting zorgverzekering basis blijft maximaal 5%

De collectiviteitskorting op de premie van de basisverzekering blijft voor 2021 maximaal 5%. Dat is bekend gemaakt door het ministerie van Medische Zorg in een brief aan de Tweede Kamer.

Cijfers over de collectieve zorgverzekering

Maar liefst 63% van de Nederlanders heeft in 2020 een collectieve zorgverzekering. De meeste collectiviteiten worden via de werkgever afgesloten. Het gemiddelde aantal deelnemers is 139.

Blijft de collectiviteitskorting ook na 2021 bestaan?

Er de laatste jaren veel werk gemaakt van het invulling geven aan de collectiviteiten met (zorg)inhoudelijke afspraken. Een belangrijk aandachtspunt is echter dat er geen duidelijk verband is tussen de collectiviteitskorting en deze afspraken. Als verzekeraars daar niet verder aan werken, bestaat de kans dat de collectiviteitskorting in de toekomst vervalt.

De collectieve zorgverzekering en duurzame inzetbaarheid

Heeft de collectieve zorgverzekering al een prominente rol in het gezondheidsbeleid van uw bedrijf? Als dat niet zo is, gaan wij graag met u in gesprek. Wij zijn ervan overtuigd dat de juiste inzet van de collectieve zorgverzekering de duurzame inzetbaarheid flink verbeterd kan worden. Een collectieve zorgverzekering starten kost uw bedrijf niets. Wanneer u bij ons aangeeft dat u interesse heeft, kijken wij samen met u welke verzekeraar het beste aanbod heeft voor uw organisatie. Daarna zorgen wij ervoor dat een contract wordt gesloten. Vervolgens gaan wij samen met u aan de slag om uw medewerkers te informeren.

Waarom is het belangrijk deelname aan de collectiviteit te stimuleren?

Als meer medewerkers deelnemen aan de collectiviteit, betekent dit vaak ook een hoger kortingspercentage voor de aanvullende zorgverzekering. Ook vergroot het de mogelijkheden bij bijvoorbeeld interventies om verzuim te voorkomen of beperken. Daarnaast kan het interessant zijn om invloed uit te oefenen op de keuze van de aanvullende dekkingen. Door bijvoorbeeld mee te betalen aan de aanvullende zorgverzekering, haalt u een drempel weg voor medewerkers om noodzakelijke zorg af te nemen. Dit helpt het verzuim laag te houden.

Advies collectieve zorgverzekering