Collectieve zorgverzekering en vitaliteit

Collectieve zorgverzekering en vitaliteit

Dinsdag 3 oktober 2017

Collectieve zorgverzekering en vitaliteit

De collectieve zorgverzekering speelt een belangrijke rol bij verzuimpreventie. De laatste jaren is deze rol echter vaak uit het oog verloren. Door strengere regels over wanneer collectieve korting gegeven mag worden bij een zorgverzekering, komt de collectiviteit via de werkgever weer in de schijnwerpers te staan.

Meer dan alleen korting: aandacht voor preventie

Een zorgcollectiviteit moet meer zijn dan alleen een prijsafspraak. De focus moet liggen op duurzame inzetbaarheid en vitaliteit en het continu evalueren en monitoren hiervan. De collectieve zorgverzekering wordt onderdeel van het gezondheidsmanagement van de onderneming.

Minder verzuim, meer productiviteit

Vitaliteit en inzetbaarheid van werknemers helpen bedrijven de beste resultaten te halen. Werknemers die mentaal, emotioneel en fysiek weerkrachtig zijn, zijn productiever, minder vaak ziek en voelen zich verantwoordelijker voor hun gezondheid en inzetbaarheid. Door een goede collectieve zorgverzekering aan te bieden ontstaan er dus voordelen voor werkgever en werknemer.

Advies over de collectieve zorgverzekering

U wilt toch ook gezondheidsrisico’s beperken, productiviteit verhogen en duurzame inzetbaarheid verbeteren? Wij werken met verschillende verzekeraars samen die hiervoor uitstekende programma’s aanbieden. Is dit voor uw bedrijf interessant? Neem contact op met de specialisten op het gebied van zorg en inkomen van VMD Koster. Bel 0172 611 116 of stuur een e-mail naar info@vmdkoster.nl