Milieuschadeverzekering

Milieuschadeverzekering

Milieuschadeverzekering

Als er door uw bedrijf schade aan het milieu wordt veroorzaakt, heeft dat grote financiële gevolgen. Wanneer bijvoorbeeld brand ontstaat en bodemverontreiniging optreedt, wordt dit niet gedekt op een brandverzekering of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. De opruimings- en saneringskosten zijn dan dus voor eigen rekening. De risico’s zijn lastig af te dekken terwijl de kostenposten bij schade erg hoog zijn. Zorg dus voor een passende dekking met de milieuschadeverzekering (MSV verzekering).

Stappenplan na de offerteaanvraag

Wat is een milieuschadeverzekering / MSV verzekering?

De milieuschadeverzekering wordt afgekort als MSV of MSV verzekering. Met deze verzekering bent u gedekt tegen milieuschade en daaruit voortvloeiende kosten. De meest voorkomende voorbeelden zijn bodemverontreiniging of waterverontreiniging. Om deze verontreiniging op te lossen moeten saneringskosten worden gemaakt. Deze kosten worden dan ook gedekt door de milieuschadeverzekering.

Milieuschadeverzekering asbest

Ook asbest en asbestsanering is een veelvoorkomende oorzaak van milieuschade. Bijvoorbeeld na een brand aan een bedrijfspand. Asbest werd tot 1992 veel in de aanbouw van huizen en bedrijfspanden gebruikt. Het gebruik van asbest is niet altijd bekend bij de beheerder of eigenaar van het pand. Milieuschade door asbest is dus nog steeds een realistisch risico. Voorkom hoge saneringskosten met een passende milieuschadeverzekering. 

Is een milieuschadeverzekering verplicht?

Nee, de milieuschadeverzekering is niet verplicht maar wel een goed voorbeeld van risico’s die plotseling verrassend hoge kosten met zich mee brengen. Een milieuschadeverzekering dekt dit risico en voorkomt plotselinge hoge kosten bij milieuschade.

Waarom een milieuschadeverzekering afsluiten?

De milieuschadeverzekering dekt schade van risico’s op milieuschade af. Aangezien de premiekosten constant zijn en u daarmee plotselinge hoge kosten vermijdt, is de milieuschadeverzekering een veel gekozen zakelijke verzekering.

Offerte MSV verzekering

Milieuschadeverzekering voor bedrijven

De milieuschadeverzekering is in de basis voor bedrijven en dus een bedrijfsverzekering. Maar ook particulieren kunnen deze verzekering afsluiten. Hij geldt dan voor uw eigen woning en woonlocatie. 

Wat kost een milieuschadeverzekering?

Voor een milieuschadeverzekering is premie verschuldigd. De exacte premie hangt af van het maximaal verzekerde bedrag, de dekking en uw specifieke bedrijfssituatie. Wilt u meer inzicht in de exacte kosten van een milieuschadeverzekering? Vraag dan direct een offerte bij ons aan. Uw voordeel is dat wij direct onafhankelijk meerdere verzekeraars voor u vergelijken. 

Milieuschadeverzekering of MSV verzekering afsluiten bij VMD Koster

Bij VMD Koster krijgt u onafhankelijk advies over uw risico’s op milieuschade en de best passende dekking en verzekering. We gaan samen in gesprek en bekijken uw situatie. Vervolgens komen we tot advies van de beste verzekeraar. Als u dat wilt sluiten wij de MSV direct voor u af.

Bel direct 0172 611 116 of laat u terug bellen. Direct een offerte aanvragen kan natuurlijk ook.