Zorg dat stormschade geen gevaar is voor de bedrijfscontinuïteit

Zorg dat stormschade geen gevaar is voor de bedrijfscontinuïteit

Dinsdag 15 februari 2022

Zorg dat stormschade geen gevaar is voor de bedrijfscontinuïteit

Storm zorgt steeds vaker voor schade aan bedrijfspanden. Waarschijnlijk neemt door klimaatverandering de overlast in de komende jaren alleen maar toe. Hoe kunt u zich met uw bedrijf hier op voorbereiden?

Preventietips stormschade aan bedrijfspanden

Het cliché voorkomen is beter dan genezen gaat ook hier op. Daarom delen we graag deze tips om stormschade en waterschade te voorkomen.

  • Laat het dak, de goten en afvoeren regelmatig inspecteren, zeker bij een plat dak.
  • Plaats stalen boldraadroosters om verstopping van de regenpijpen te voorkomen.
  • Staan bomen om uw gebouw? Snoei overhangende takken en verwijder oude of rotte bomen.
  • Laat het gebouw regelmatig inspecteren en zorg voor goed onderhoud.
  • Sluit alle ramen en deuren goed af en controleer of zonneschermen en rolluiken goed zijn bevestigd en omhoog gedaan zijn.
  • Sla meubilair en goederen die buiten staan binnen op of tenminste op een goed beschutte plek.
  • Als uw dak beschadigd raakt, is het belangrijk snel te reageren. Ga echter nooit tijdens een storm zelf het dak op om bijvoorbeeld losgewaaide dakbedekking vast te maken. Bel de brandweer. Zij kunnen het dak dan afdekken met plastic om verdere schade te voorkomen.

Verzekeringen voor schade aan uw bedrijfsgebouw, inventaris en goederen

Door middel van een gebouwenverzekering kunt u uw bedrijfspand, kantoor of winkel verzekeren tegen materiële schade die ontstaat door brand, regen, inbraak of storm. Ook een inventaris- en goederenverzekering is heel belangrijk. Want bij lekkage kunnen inventaris, zoals meubels en computers, beschadigd raken. Ook uw goederenvoorraad kan door schade overkoopbaar worden.

Misgelopen inkomsten en de bedrijfscontinuïteit

Houd er ook rekening mee dat schade ervoor kan zorgen dat de continuïteit van uw bedrijf in gevaar komt. Om uzelf te verzekeren voor het niet ontvangen van inkomsten omdat uw bedrijf stil komt te liggen, sluit u een bedrijfsschadeverzekering af. Bij deze verzekering is het belangrijk dat u zich goed laat adviseren over de uitkeringsduur. U heeft immers genoeg tijd nodig om uw bedrijf weer operationeel te krijgen.

Advies bedrijfsverzekeringen