Ziekteverzuim blijft oplopen

Ziekteverzuim blijft oplopen

Woensdag 22 december 2021

Ziekteverzuim blijft oplopen, wat kan je als werkgever doen?

De verzuimcijfers blijven oplopen. Het ziekteverzuim onder werknemers lag in het derde kwartaal in vrijwel alle branches hoger dan een jaar eerder. In totaal meldde 4,6% van de werknemers zich ziek, tegen 4,4% vorig jaar. Voor de coronacrisis, in 2019, was het gemiddelde verzuimpercentage nog 4%.

Groot verschil tussen bedrijven met veel en weinig personeel

Bij kleine bedrijven is het ziekteverzuim zoals altijd het laagst. Bij personeel van bedrijven met minder dan tien werknemers verzuimde 3,2%, tegen 3% vorig jaar. Bij middelgrote bedrijven was het verzuim 4,2%, tegen 4,1% in 2020. En bij bedrijven met minstens honderd werknemers stonden de percentages op 5,1% en 4,8%.

Wat kan je als werkgever doen?

Verzuim is lang niet altijd te voorkomen, maar dat betekent niet dat je als werkgever machteloos bent. VMD Koster kan je helpen met een resultaatgerichte verzuimaanpak. Want vaak blijven kansen onbenut om werknemers aan het werk te houden of terug te laten keren. De verzuimkosten kunnen daardoor ook onnodig hoog oplopen. Omdat wij de regelgeving en de mogelijkheden goed kennen, kunnen wij samen met jou een goede verzuimaanpak starten.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Wij adviseren over de verzuimverzekering, over de rol van de arbodienst en alles wat er verder komt kijken bij het verlagen van ziekteverzuim en de verzuimkosten. Wanneer wij een verzuimscan maken, dan kijken we niet alleen naar de verplichtingen uit CAO’s, maar ook naar het financiële risico dat je bereid bent zelf te lopen. 

In gesprek over de verzuimkosten

Een paar kleine verbeteringen kunnen vaak al direct tot kostenbesparingen leiden. Zullen we daarom in gesprek gaan over de verzuimaanpak voor jouw organisatie? Een kennismakingsgesprek is zonder verdere verplichtingen en kost je niets. Je kunt onze adviseurs bereiken via 0172 611 116 of stel je vraag via de website zodat wij contact op kunnen nemen.

Stel je vraag over de verzuimaanpak