Wintersport compleet verzekeren

Wintersport compleet verzekeren

Vrijdag 1 november 2019

Wintersport compleet verzekeren

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om in de winter op vakantie te gaan. Ook deze winter gaan waarschijnlijk weer 2 miljoen Nederlanders op reis, waarvan een groot deel gaat wintersporten. Waar moeten wintersporters op letten als het gaat om hun reisverzekering?

Wintersport is niet standaard meeverzekerd

Het eerste waar u aan moet denken is de wintersportdekking van uw reisverzekering. Dit is geen standaarddekking en moet dus door u zelf gekozen worden. U verzekert hier het extra risico mee dat u loopt tijdens de wintersport.

Medische kosten door een ongeluk bij het skiën of snowboarden

Stel, u gaat op wintersport en u breekt uw been. U heeft een doorlopende reisverzekering zonder wintersportdekking. Wordt de gipsvlucht dan vergoed? Het antwoord is nee, uw zorgverzekering of reisverzekering vergoedt de gipsvlucht niet, tenzij er een medische noodzaak is. Maar die noodzaak ontbreekt doorgaans. Met een aanvullende wintersportdekking worden onvoorziene uitgaven, zoals die voor een gipsvlucht, wel vergoed.

En in klinieken in Oostenrijk zijn vaak de doktersrekeningen aanzienlijk hoger dan in Nederland. Uw zorgverzekering vergoedt, zelfs met een aanvullende verzekering, deze kosten vaak maar tot een bepaald maximum. Een reisverzekering met geneeskundige kosten én wintersportdekking vergoedt deze kosten wel. Bovendien nemen de medewerkers van de alarmcentrale alle hulpverlening uit handen.

Beschadiging of diefstal van uw skiuitrusting

Worden uw spullen beschadigd of gestolen tijdens wintersport? Met de combinatie van de bagagedekking en de wintersportdekking krijgt u uw spullen vergoed. Let op dat u uw uitrusting niet dubbel verzekert. Huurt u bijvoorbeeld ski’s of een snowboard? Dan hoeft u hier ter plaatse geen extra verzekering bij af te nemen. Met de wintersportdekking en bagagedekking zijn deze spullen namelijk al verzekerd tegen schade of diefstal.

Schade bij off-piste skiën wel of niet verzekerd?

Off-piste skiën is niet bij elke verzekeraar gedekt. Het is verstandig vooraf na te gaan hoe dit bij uw verzekering is bepaald. Zelfs als er dekking is, moet u blijven opletten. Want het moet wel verantwoord blijven. Negeert u de waarschuwingen of een verbod op en rond de piste? Of gaat u skiën in een gebied waarvoor lawinecode 3 of hoger is afgegeven? Dan bent niet verzekerd.

Advies over uw reisverzekering

Wij helpen u graag om goed verzekerd op vakantie te gaan. Wij weten welke reisverzekering het beste bij u en uw vakantieplannen past. Neem contact op via 0172 611 116 of vul het offerteformulier voor de reisverzekering in.

Advies wintersport en de reisverzekering