Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

WGA in 2017

WGA in 2017: eigenrisicodragen of niet?

Dit jaar maakt iedere werkgever een keuze voor de WGA in 2017. De regels zijn gewijzigd en u kiest vóór 1 oktober of u volgend jaar eigenrisicodrager bent of niet. Als u geen beslissing neemt, wordt de beslissing voor u gemaakt: u keert terug naar of blijft bij het UWV.

Wat is de beste keuze voor uw bedrijf?

"Verzeker ik de nieuwe WGA publiek (bij het UWV), of neem ik dit risico in eigen hand door eigenrisicodrager (bij een verzekeraar) te worden?" Een lastige vraag voor veel ondernemers. Onze adviseurs helpen u met het juiste antwoord. Vul daarom het contactformulier in voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Second opinion

Heeft u een offerte ontvangen om volgend jaar WGA-eigenrisicodrager te blijven? Eigenrisicodragers krijgen een verlengingsvoorstel van hun verzekeraar, maar de premie ligt vaak een stuk hoger dan dit jaar. Wij geven u daarom graag een second opinion. Wij zien premiestijgingen tot 259% en daar zijn we het niet mee eens.

Wat houdt de second opinion in?

Er lijkt dit jaar voor veel bedrijven geen ideale oplossing te bestaan. Dat betekent niet dat niets doen het verstandigst is. Het UWV is vaak voordeliger, maar als eigenrisicodrager houdt u veel meer grip op verzuim en de premie die u in de toekomst betaalt. Door verschillende scenario’s door te rekenen en een goede vergelijking te maken, wordt duidelijk wat nu de beste optie voor u is.

De voordelen van WGA-eigenrisicodragen ten opzichte van het UWV

Toch valt er nog steeds genoeg te zeggen voor WGA-eigenrisicodragen. Als u grip wilt hebben op verzuim is dit namelijk verstandigste optie. Uw adviseur en verzekeraar denken met u mee. Ook zijn zij actief bezig met de re-integratie van medewerkers die (mogelijk) in de WGA terecht komen. Dit levert u als werkgever veel (financieel) voordeel op. Bovendien bent u als eigenrisicodrager veel meer betrokken bij uw arbeidsongeschikte werknemer.

Welke gegevens hebben wij van u nodig voor een advies?

  1. Excel-bestand met informatie over uw (ex-)medewerkers. U kunt het bestand downloaden via www.vmd.nl/files/downloads/erd_analyseformulier.xls en ingevuld terugsturen.
  2. Beschikking WHK (werkhervattingskas) die u van de Belastingdienst ontvangt (alle bladzijden).
  3. Arborapportages van de voorgaande drie jaar (met verzuim kort/middel/lang, frequentie en verzuimpercentage).

Meer informatie over de WGA vanaf 2017

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Arthur de Jong
Duidelijk maken wat uw plichten zijn aangaande ziekte van medewerkers. Welke risico’s kunt u dragen en wat kunt u beter verzekeren of wat moet u verzekeren.
Alle specialisten