Uitval voorkomen met de collectieve zorgverzekering in 2021

Uitval voorkomen met de collectieve zorgverzekering in 2021

Donderdag 1 oktober 2020

Uitval voorkomen met de collectieve zorgverzekering in 2021

Zieke medewerkers brengen veel kosten met zich mee. Met de verzuimverzekering of verzuim-ontzorg-verzekering vangt u een groot deel van de kosten op, maar zoals altijd geldt: voorkomen is beter dan genezen. En voordeliger ook. De collectieve zorgverzekering kan u hierbij helpen.

Collectiviteitskorting zorgverzekering

Minister Van Ark van Medische Zorg en Sport wil de collectiviteitskorting voor de zorgverzekering vanaf 2023 afschaffen. Vanuit verzekeraars en adviseurs is er veel kritiek op dit besluit. Eerder is de maximale korting op de basisverzekering al verlaagd naar 5%. Verzekeraars kregen daarbij de opdracht om deze korting te rechtvaardigen: er moeten zorginhoudelijke afspraken gemaakt worden. Dat gebeurt ook. Inmiddels zijn bij maar liefst 89% van de collectiviteiten met korting zorginhoudelijke afspraken gemaakt. En bij grote zorgverzekeraars is bij bijna de helft van de collectiviteiten een effect op de zorgkosten geconstateerd.

Een collectieve zorgverzekering is veel meer dan alleen korting op de premie

Wij zijn overtuigd van de waarde van collectiviteiten. Werkgevers, verzekeringsadviseurs en werkgevers investeren al jarenlang samen in de gezondheid van verzekerden. Daar gaan we mee verder. Onder andere samen met CZ. Bij deze verzekeraar krijgen medewerkers die deelnemen aan de collectiviteit een persoonlijke digitale assistent die ze helpt om gezond aan het werk te blijven. Ze verminderen hun werkstress, slapen beter en worden fysiek sterker met handige artikelen, zelftesten en exclusieve modules. Zo blijven uw medewerkers fysiek fit en mentaal sterk. En dreigt een medewerker toch uit te vallen? Samen met de verzekeraar zorgen wij voor de inzet van de juiste interventie.

Win-win

Het voorkomen van verzuim zorgt ervoor dat medewerkers beter in hun vel zitten, hun werkgever beter gaan waarderen en beter zullen presteren. Gemotiveerde en bevlogen medewerkers zorgen voor meer omzet en meer effectiviteit. Een win-win situatie dus. Een collectieve zorgverzekering starten kost uw bedrijf niets. Wanneer u bij ons aangeeft dat u interesse heeft, kijken wij samen met u welke verzekeraar het beste aanbod heeft voor uw organisatie. Daarna zorgen wij ervoor dat een contract wordt gesloten. Vervolgens gaan wij samen met u aan de slag om uw medewerkers te informeren.

Ik wil advies over de collectieve zorgverzekering