Tips om te sparen voor uw oude dag

Tips om te sparen voor uw oude dag

Dinsdag 25 april 2017

Tips om te sparen voor uw oude dag

In het AD stond deze week een artikel over efficiënt sparen voor de oude dag. Jan Zwiers, directeur en pensioenadviseur van VMD Koster, werd door de journalist gevraagd om een toelichting en een paar concrete tips te geven. Die tips willen we u natuurlijk niet onthouden.

Belastingvriendelijk sparen

Het is mogelijk om je oudedagsvoorziening belastingvriendelijk aan te vullen. Dit kan met een lijfrenteproduct in de vorm van een verzekering, beleggings- of bankspaarrekening. U legt eenmalig of periodiek een bedrag in om bij pensionering een maandelijkse uitkering te ontvangen. Over dit spaartegoed betaalt u geen vermogensrendementsheffing. Bovendien mag de inleg als aftrekpost worden opgevoerd. Pas bij uitkering moet u inkomstenbelasting betalen, maar wel tegen een lager tarief dan voor pensionering.

Lees het artikel in het AD

Op de website van het AD leest u het volledige artikel Sparen voor je oude dag. Bij de online versie vindt u de tips van Jan Zwiers over sparen en zijn uitleg over de risico’s van beleggen niet terug. Daarom hebben wij ze ook opgenomen op deze pagina.

De tips over sparen en beleggen van Jan Zwiers

Tips over sparen voor uw oude dag van VMD KOSTER

Risico's beleggen zijn te beperken