Lijfrenteverzekering

Lijfrenteverzekering

Extra pensioen opbouwen met een lijfrenteverzekering

Een lijfrenteverzekering is een levensverzekering waarbij u nu geld inlegt om een kapitaal op te bouwen voor uw pensioen. Als u op tijd begint, hoeft een aanvulling op uw pensioen niet duur te zijn. U kunt bijvoorbeeld maandelijks een klein bedrag opzij zetten. Daarnaast heeft het ingelegde geld langer de tijd om te renderen. Bij een aantoonbaar pensioentekort, kunt u de premie voor uw lijfrente fiscaal van uw inkomen aftrekken.

Contactformulier lijfrenteverzekering

Wat is een lijfrenteverzekering?

Een lijfrenteverzekering is een fiscaal vriendelijke aanvulling op uw pensioen. Er zijn verschillende soorten lijfrenteverzekeringen. U kunt bijvoorbeeld een eenmalige premie (koopsom) betalen of een periodieke (maandelijkse of jaarlijkse) premie. Ook kunt u kiezen voor een lijfrenteverzekering op basis van beleggingen of met een gegarandeerd eindkapitaal. Wat voor u de beste keuze is, hangt af van uw persoonlijke situatie.

Waarom extra pensioen opbouwen met een lijfrente?

Er zijn verschillende goede redenen om zelf iets aan uw pensioen te doen. Omdat u een pensioengat heeft. Of omdat u uw pensioenopbouw niet voldoende vindt. Ook eerder stoppen met werken kan een wens zijn. 

Heb ik een pensioengat?

Een goed pensioen komt inclusief de AOW-uitkering in de buurt van 75% van het laatstverdiende salaris. Met zo'n 'ideaal' pensioen verandert er weinig aan uw netto inkomen. Bruto wordt het wel minder want u betaalt geen sociale verzekeringspremies meer en er wordt minder inkomstenbelasting ingehouden. Toch zijn er in de praktijk maar weinig mensen die uitzicht hebben op een werkelijk goed pensioen. Als u een van onderstaande vragen met ja beantwoordt, heeft u hoogstwaarschijnlijk een pensioengat. Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk pensioenadvies.

  1. Bent u na uw 25ste begonnen met het opbouwen van pensioen?
  2. Bent u in het verleden van werkgever veranderd?
  3. Bouwt uw partner geen pensioen op via zijn of haar werkgever?
  4. Bent u ooit gestopt met werken of heeft u in het buitenland gewerkt?
  5. Bent u ooit gescheiden?
  6. Wilt u eerder stoppen met werken?
  7. Heeft u variabele inkomensbestanddelen of extra’s, zoals een 13e maand?

Ik wil advies over een lijfrenteverzekering

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden om aanvullend pensioen op te bouwen, bijvoorbeeld door middel van een lijfrenteverzekering? Neem dan contact op met onze pensioenadviseurs. Bel 0172 611 116 of stuur een e-mail naar info@vmdkoster.nl.

Wanneer u meer wilt weten over de kosten van onze dienstverlening en wat wij voor u kunnen betekenen, leest u dan ons Dienstverleningsdocument over vermogen opbouwen.

Stel een vraag over de lijfrenteverzekering

Pensioen opbouwen met een lijfrente of banksparen