Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Extra pensioen opbouwen met een lijfrenteverzekering

Een lijfrenteverzekering is een levensverzekering waarbij u nu geld inlegt om een kapitaal op te bouwen voor uw pensioen. Als u op tijd begint, hoeft een aanvulling op uw pensioen niet duur te zijn. U kunt bijvoorbeeld maandelijks een klein bedrag opzij zetten. Daarnaast heeft het ingelegde geld langer de tijd om te renderen. Bij een aantoonbaar pensioentekort, kunt u de premie voor uw lijfrente fiscaal van uw inkomen aftrekken.

Contactformulier lijfrenteverzekering

Wat is een lijfrenteverzekering?

Een lijfrenteverzekering is een fiscaal vriendelijke aanvulling op uw pensioen. Er zijn verschillende soorten lijfrenteverzekeringen. U kunt bijvoorbeeld een eenmalige premie (koopsom) betalen of een periodieke (maandelijkse of jaarlijkse) premie. Ook kunt u kiezen voor een lijfrenteverzekering op basis van beleggingen of met een gegarandeerd eindkapitaal. Wat voor u de beste keuze is, hangt af van uw persoonlijke situatie.

Waarom extra pensioen opbouwen met een lijfrente?

Er zijn verschillende goede redenen om zelf iets aan uw pensioen te doen. Omdat u een pensioengat heeft. Of omdat u uw pensioenopbouw niet voldoende vindt. Ook eerder stoppen met werken kan een wens zijn. 

Heb ik een pensioengat?

Een goed pensioen komt inclusief de AOW-uitkering in de buurt van 75% van het laatstverdiende salaris. Met zo'n 'ideaal' pensioen verandert er weinig aan uw netto inkomen. Bruto wordt het wel minder want u betaalt geen sociale verzekeringspremies meer en er wordt minder inkomstenbelasting ingehouden. Toch zijn er in de praktijk maar weinig mensen die uitzicht hebben op een werkelijk goed pensioen. Als u een van onderstaande vragen met ja beantwoordt, heeft u hoogstwaarschijnlijk een pensioengat. Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk pensioenadvies.

  1. Bent u na uw 25ste begonnen met het opbouwen van pensioen?
  2. Bent u in het verleden van werkgever veranderd?
  3. Bouwt uw partner geen pensioen op via zijn of haar werkgever?
  4. Bent u ooit gestopt met werken of heeft u in het buitenland gewerkt?
  5. Bent u ooit gescheiden?
  6. Wilt u eerder stoppen met werken?
  7. Heeft u variabele inkomensbestanddelen of extra’s, zoals een 13e maand?

Ik wil advies over lijfrente en pensioenopbouw

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden om aanvullend pensioen op te bouwen, bijvoorbeeld door middel van een lijfrenteverzekering? Neem dan contact op met onze pensioenadviseurs. Bel 0172 611 116 of stuur een e-mail naar .

Wanneer u meer wilt weten over de kosten van onze dienstverlening en wat wij voor u kunnen betekenen, leest u dan ons Dienstverleningsdocument over vermogen opbouwen.

Advies pensioenopbouw met lijfrente

Pensioen opbouwen met een lijfrente of banksparen

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Marco van Bostelen

Marco van Bostelen

pensioenadviseur

0172 611 116

Het is de kunst er op het juiste moment voor je klant te zijn.
Alle specialisten