Onmisbare producten voor in uw auto als u op vakantie gaat

Onmisbare producten voor in uw auto als u op vakantie gaat

Woensdag 29 mei 2019

Onmisbare producten voor in uw auto als u op vakantie gaat

Gaat u met de auto op vakantie? Tijdens een lange autorit zijn er een aantal producten die niet mogen ontbreken in de auto. Zeker in noodsituaties. Wij delen daarom graag onderstaand overzicht van reisverzekeraar Allianz Global Assistance met u.

Veiligheidshamer

Met een veiligheidshamer kunt u ramen inslaan. Ook beschikt deze hamer over een gordelmes. Komt u bekneld te zitten, dan snijdt u hiermee veilig en snel juw gordel door. Het beste is om een hamer zowel aan de passagierskant als aan de bestuurderskant te plaatsen.

Brandblusser

Hoewel de kans op een brand in de auto klein is, is het raadzaam om een brandblusser mee te nemen in de auto. In Polen is een brandblusser zelfs verplicht.

Siphon pomp

Als u zonder benzine komt te staan en u weet niet waar het dichtstbijzijnde tankstation is, dan is een siphon pomp handig. Met een siphon pomp hevelt u vloeistoffen makkelijk over van de ene benzinetank naar de andere.

Gevarendriehoek en veiligheidshesje

In bijna alle Europese landen is het meenemen van een gevarendriehoek en een veiligheidshesje verplicht. U moet in staat zijn naderende bestuurders te waarschuwen dat u stilstaat.

Ducttape

Ducttape is zelfklevend, olie- en waterbestendig en daarom uitermate geschikt in noodsituaties. Met ducttape repareert u snel een loshangende bumper of zelfs een gebarsten ruit.

Powerbank

Extra stroom is altijd handig. Veel apparaten vreten stroom en bij pech is het wellicht onmogelijk om de accu van de auto te gebruiken. Met een powerbank heeft u een extra accu op zak. Hierdoor heeft u geen last van een bijna lege accu van uw smartphone of andere elektrische apparaten.

Startkabels en verbanddoos

Veel mensen vergeten  startkabels en een verbanddoos mee te nemen op reis. Met deze producten in de auto kan een hoop narigheid worden voorkomen.

Denk ook aan uw verzekeringen voor u op vakantie gaat!

Nog een extra tip van VMD Koster denk aan uw verzekeringen. Bijvoorbeeld uw autoverzekering: is uw auto nog voor de scherpste premie en tegen de juiste voorwaarden verzekerd? En hebt u een reisverzekering voor als u tijdens uw vakantie schade heeft? Onze adviseurs nemen uw verzekeringen graag met u door, zodat u daarna onbezorgd kunt genieten van uw vakantie.

Adviesgesprek over uw verzekeringen