Hoe de collectieve zorgverzekering meehelpt aan duurzame inzetbaarheid

Hoe de collectieve zorgverzekering meehelpt aan duurzame inzetbaarheid

Donderdag 16 augustus 2018

Hoe de collectieve zorgverzekering meehelpt aan duurzame inzetbaarheid

Bij het stimuleren van duurzame inzetbaarheid, speelt de collectieve zorgverzekering een belangrijke rol. Als onafhankelijk adviseur kunnen wij u ondersteunen bij de keuze voor de juiste zorgverzekeraar. Wij weten welke zorgverzekeraars goede mogelijkheden geven voor preventie. Op deze pagina geven we alvast een paar voorbeelden van hoe de verzekeraars waar wij mee samenwerken de vitaliteit en inzetbaarheid van werknemers in uw bedrijf stimuleren.

Zilveren Kruis

Met Present! biedt Zilveren Kruis werkgevers een overzichtelijke, proactieve aanpak van gezondheidsmanagement. Zo verbetert u de vitaliteit, voorkomt u verzuim en bespaart u kosten. Als uw medewerkers toch verzuimen, helpt Present! hen weer sneller aan het werk.

Met Present! krijgt u toegang tot een ruime keuze aan gezondheidsdiensten en vitaliteitsproducten. Hiermee kunt u alles regelen: van inzicht, advies en plan tot persoonlijke oplossingen. Present versterkt de werking van de collectieve zorgverzekering bij Avéro Achmea. Werknemers zijn zo niet alleen snel verzekerd van reguliere zorg, maar ook van arbeidsgerelateerde zorg.

CZ

Nadat de gezondheidsrisico’s in uw bedrijf in kaart zijn gebracht, komt het aan op de praktijk. Hiervoor is veel aandacht bij CZ. De zorgverzekeraar organiseert de best passende interventies voor u en uw medewerkers. Voorbeelden hiervan zijn leefstijlcoaching, een workshop stressreductie of het inzetten van bedrijfsfysiotherapie. De interventie-expert ondersteunt u hierbij.

Menzis

Een vitale medewerker presteert beter en is minder vaak ziek. Bij Menzis noemen ze dit leefkracht. Leefkracht is alles wat ervoor zorgt dat iemand zich lichamelijk, geestelijk en sociaal goed voelt.  Samen met u en uw medewerkers werkt Menzis aan een gezonde mentaliteit en een gezond bedrijf.

Veel mensen willen wel gezonder leven, maar weten niet hoe ze dit moeten aanpakken. U kunt ze de weg wijzen door, via Menzis, programma’s en trainingen aan te bieden. De activiteiten zijn gericht op onder meer omgaan met stress, persoonlijke ontwikkeling, goed slapen, werkplezier, de balans tussen werk en privé en leefstijl. Vaak in de vorm van online coaching, workshops en trainingen voor medewerkers zodat zij zelf aan de slag kunnen.

ONVZ

Een collectieve zorgverzekering bij ONVZ betekent naast de ruimste keuzevrijheid dat u een eigen team krijgt. Het team van ONVZ ondersteunt bij uw gezondheidsbeleid. In vijf stappen krijgt u te zien waar uw organisatie gezondheidswinst kan behalen en hoe dat gedaan kan worden. Hiervoor worden speciaal ontwikkelde tools ingezet. ONVZ biedt u een aantal financiële oplossingen die nauw aansluiten op uw gemaakte keuzes. Uiteraard kiest u zelf welke oplossing het beste past bij u en uw organisatie.

ONVZ heeft een aantal preventieprogramma’s in de basisverzekering. Denk bijvoorbeeld aan programma’s op het gebied van alcoholgebruik, overgewicht, stoppen met roken en depressie. Uniek is dat alle preventieprogramma’s buiten het eigen risico vallen en altijd 100% worden vergoed.

Zorg & Zekerheid

Ook bij Zorg & Zekerheid is het doel gezondere en vitale medewerkers voor een optimale productiviteit in uw bedrijf. Zorg & Zekerheid biedt meerdere gezondheidsactiviteiten die gericht zijn op bewegen, voeding, ontspanning, roken en alcohol. Om meer inzicht te krijgen in hoe gezond uw medewerkers zijn, ook op de langere termijn, biedt deze verzekeraar een scan aan.  

Meer weten over duurzame inzetbaarheid?

In deze blog leggen we uit waarom duurzame inzetbaarheid voor ieder bedrijf een belangrijk onderwerp is. De adviseurs van VMD Koster denken met u mee over ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Maak een vrijblijvende afspraak via 0172 611 116 of vul het contactformulier in.