Goed nieuws over jouw (toekomstige) hypotheek

Goed nieuws over jouw (toekomstige) hypotheek

Dinsdag 6 oktober 2020

Goed nieuws over jouw (toekomstige) hypotheek

Onze collega's van Freek Hypotheek in Alphen aan den Rijn, Bodegraven en Utrecht helpen je graag bij alle vragen over hypotheken. Zeker als je hypotheek al een paar jaar loopt, levert het vaak een forse besparing op wanneer je met Freek jouw hypotheek tegen het licht houdt. Ook voor starters is er goed nieuws over hun kansen om een huis te kopen.

Afspraak maken met Freek

Besparen op woonlasten dankzij oversluiten

De rente is nog steeds laag. Daardoor levert oversluiten of aanpassen van je hypotheek vaak een flinke besparing op uw maandlasten op. Uit onderzoek van begin dit jaar, bleek het gemiddeld om € 224 per maand te gaan. In de praktijk komen de hypotheekadviseurs van Freek nog veel hogere besparingen tegen. Wat kan jij besparen? Freek rekent het voor je uit! Maakt daarom een afspraak. Het eerste gesprek is altijd zonder kosten.

Hoe gaat oversluiten in z’n werk?

Met oversluiten breek je een lopend rentecontract open. De geldverstrekker berekent of hij recht heeft op vergoeding van afkoopkosten (de boete). Oversluiten kan zowel bij je huidige geldverstrekker als bij een andere partij. De juiste volgorde is dat Freek Hypotheek eerst de mogelijkheden verkent bij de huidige verstrekker en die vergelijkt met het oversluiten bij een of meerdere andere aanbieders. Zo wordt duidelijk welke optie voor jou de beste is en wat voor kosten ermee gemoeid zijn.

Ook goed nieuws voor starters

Ben je jonger dan 35 jaar en ben je op zoek naar jouw eerste koopwoning of wil je groter gaan wonen? Dan betaal je vanaf 2021 geen overdrachtsbelasting. Dat scheelt dus 2% van de koopsom die je anders zelf had moeten financieren. Het kabinet wil starters op deze manier een betere uitgangspositie op de huizenmarkt geven. Door de hoge huizenprijzen grijpen jongeren immers vaak mis. Er zijn echter ook partijen die vrezen dat deze maatregel de huizenprijzen verder opdrijft. Je leest hier meer over in het laatste magazine van Freek. Open het magazine van Freek bij jou in de buurt: Alphen aan den Rijn, Bodegraven of Utrecht.

Eerlijk en begrijpelijk advies over jouw hypotheek

Of je nu wilt oversluiten, gaat verhuizen of benieuwd bent wat je kan lenen: Freek staat voor je klaar. We nemen eerst samen met jou door hoe je hypotheek nu in elkaar zit en wat er mogelijk is. Vervolgens begeleiden wij het proces van A tot Z. Maak daarom snel een afspraak. De afspraak kan ook telefonisch of met beeldbellen. Kom je toch liever langs in Bodegraven, Alphen aan den Rijn of Utrecht? Dat kan ook. Freek zorgt voor een veilige omgeving volgens de voorschriften van het RIVM.

Een afspraak maken met Freek