Gezinsuitbreiding en uw verzekeringen

Gezinsuitbreiding en uw verzekeringen

Vrijdag 14 augustus 2015

Gezinsuitbreiding en uw verzekeringen

Bent u in blijde verwachting van een kind? Dan zijn er heel wat zaken die u in orde moet maken voor uw nieuwe kindje. De kinderkamer, kleding, luiers, een kinderwagen en nog veel meer. Wat er in deze drukke en spannende periode nog wel eens bij inschiet, zijn de verzekeringen. Daarom krijgt u van ons vijf punten om op te letten zodat u weet dat uw gezin ook straks goed verzekerd blijft!

Kraamzorg in de zorgverzekering?

De basisverzekering vergoedt de verloskundige zorg, dus de zorg voor de moeder en baby. U krijgt deze verzorging zowel voor, tijdens als na de bevalling. Wat wel en niet onder de verloskundige hulp valt, kan per verzekeraar verschillen. Via een aanvullende verzekering krijgt u kraamhulp vergoed en mogelijk ook extra kosten, zoals zwangerschapsgym.

Uitkering tijdens zwangerschapsverlof geregeld?

Werkt u voor een baas, dan bent u wettelijk verzekerd voor het doorbetaald krijgen van uw loon tijdens het zwangerschapsverlof. Als zelfstandig werk, heeft u ook recht op een zwangerschapsuitkering. U krijgt maximaal het wettelijk minimumloon. Wilt u liever een hogere zwangerschapsuitkering, dan kunt u hiervoor een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten.

Pensioenopbouw geregeld bij minder werken?

Als u minder gaat werken na de komst van uw kind, gaat u ook minder verdienen. Dat heeft gevolgen voor uw pensioenopbouw. U kunt ervoor kiezen om dit gat van uw pensioen op te vullen via een lijfrenteverzekering.

Gezinsuitbreiding doorgegeven aan verzekeraars?

Als u een kind krijgt, geef dit dan door aan uw adviseur. Verschillende verzekeringen moeten aangepast worden, zoals de zorgverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering. Doe dit het liefst zo snel mogelijk.

Denkt u ook aan de overlijdensrisicoverzekering?

U kunt een overlijdensrisicoverzekering afsluiten voor uw nabestaanden. Deze verzekering keert een vooraf afgesproken bedrag uit wanneer de verzekerde voor een bepaalde datum overlijdt. Met dit geld kan de achtergebleven partner bijvoorbeeld de hypotheek betalen of stoppen met werken om de kinderen op te voeden.