Digital COVID Certificate en uw reisverzekering

Digital COVID Certificate en uw reisverzekering

Donderdag 8 juli 2021

Digital COVID Certificate en uw reisverzekering

Per 1 juli kan iedereen  bij reizen binnen de EU gebruikmaken van het Digital COVID Certificate (DCC). Dankzij een reisdocument in-app wordt reizen binnen de EU makkelijker. Maar er blijven op dit moment nog risico’s kleven aan reizen. Verzekeraars kunnen geen onderscheid maken of u wel of niet een DCC heeft.

Onvoorspelbare tijden voor reisverzekeraars 

Reisverzekeraars bepalen doorgaans of ze (corona-gerelateerde) schades in een oranje gebied wel of niet dekken aan de hand van de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het ministerie maakt echter bij het opstellen van de reisadviezen geen onderscheid tussen mensen die wel of niet gevaccineerd zijn. De kleurcodes van de reisadviezen (groen, geel, oranje en rood) geven een idee van de veiligheidsrisico’s, de gezondheidsrisico’s en de coronamaatregelen in een land of gebied.  

Antwoorden over corona van uw reisverzekeraar

Verzekeraars gaan verschillend om met het wel of niet bieden van dekking bij corona-gerelateerde schades in vakantielanden met een oranje reisadvies. Iedere reisverzekeraar beantwoord daarom op de website veelgestelde vragen over corona. Lees deze door om goed voorbereid op reis te gaan. Wij geven hieronder een overzicht van verzekeraars waar wij mee samen werken:

Advies over uw vakantie en de reisverzekering

Gaat u op vakantie en wilt u weten of u voldoende verzekerd bent? Wij helpen u graag met de reis- en annuleringsverzekering. Bel 0172 611 116 voor een persoonlijk adviesgesprek of vraag een offerte aan voor de reisverzekering. Wij nemen dan contact met u op voor een advies met premieberekening.

Offerte reisverzekering aanvragen