De juiste reisverzekering voor je vakantie

De juiste reisverzekering voor je vakantie

Woensdag 1 juni 2022

De juiste reisverzekering voor je vakantie

Heb je al vakantieplannen voor aankomende zomer? Kies je voor een verblijf in eigen land, een vakantie in een Europese bestemming of ga je juist voor een verre reis? Wat de plannen ook zijn, er kan altijd iets vervelends gebeuren. Daarom is een goede reisverzekering erg belangrijk. Welke dekkingen zijn onmisbaar? En welke dekkingen zijn soms handig om extra af te sluiten? In dit bericht zetten we het op een rij.

Waarom een reisverzekering?

De belangrijkste reden om een reisverzekering af te sluiten, is de hulp die je krijgt in noodsituaties. Denk aan een ongeplande vervroegde terugreis of juist een langer verblijf door een ongeval, ziekte of overlijden. Dit soort gebeurtenissen kosten meestal veel geld en tijd. Een reisverzekering dekt deze kosten en neemt je daarnaast alle zorg uit handen.

Welke extra dekkingen kiest u?

Afhankelijk van het type vakantie en de bestemming waar je naartoe reist, is het aan te raden om extra dekkingen aan de reisverzekering toe te voegen.

Medische kosten

Waar je ook naartoe gaat, wij adviseren altijd om de dekking medische kosten af te sluiten als je naar het buitenland gaat. De meeste zorgverzekeringen vergoeden namelijk de kosten die voor een gelijkwaardige behandeling in Nederland zouden gelden. Of, als je een aanvullende zorgverzekering hebt, tot 200% van de kosten die in Nederland gemaakt zouden zijn. Maar in sommige landen zijn de kosten voor de gezondheidszorg veel hoger dan in Nederland. Een reisverzekering vergoedt altijd de kostprijs van medisch noodzakelijke behandelingen en dus ook kosten die door de zorgverzekering niet vergoed worden. Daarnaast vergoedt de dekking Medische kosten ook het verplicht Eigen Risico van de zorgverzekering.

Bagagedekking

Met de dekking bagage worden de kosten vergoed voor het kwijtraken of beschadigen van bagage. Het is zeker verstandig om een bagagedekking toe te voegen als je reist met waardevolle spullen. Maar ook als er vooral kleding in je koffer zit, kan de schade behoorlijk oplopen.

Bijzondere sporten

Ga je tijdens de vakantie bijzondere sporten beoefenen? Dan kan je deze dekking aan de verzekering toevoegen. Bijzondere sporten zijn namelijk niet standaard verzekerd.

Annuleringsverzekering

Zeker als je een dure reis maakt, is een annuleringsverzekering een verstandige keuze. Als er iets gebeurt waardoor je niet meer op vakantie kan, dan worden de kosten voor het annuleren van de vakantie vergoed. Ook worden met een annuleringsverzekering de niet-gebruikte vakantiedagen vergoed als de vakantie moet worden afgebroken. Let op, wacht niet te lang met het aanvragen van een annuleringsverzekering.

Advies over de reisverzekering van VMD koster

Natuurlijk adviseren wij je graag over de reisverzekering. Bel 0172 611 116, stuur een mail naar info@vmdkoster.nl of vraag een offerte aan via deze website.

Offerte reisverzekering aanvragen