De juiste reisverzekering voor uw vakantie

De juiste reisverzekering voor uw vakantie

Woensdag 23 mei 2018

De juiste reisverzekering voor uw vakantie

Wat zijn uw vakantieplannen voor dit jaar? Kiest u voor een vakantie in Nederland, een vakantie in het Zuiden van Europa of juist voor een verre reis? Wat de plannen ook zijn, er kan altijd iets vervelends gebeuren. Daarom is een goede reisverzekering erg belangrijk. Welke dekkingen zijn onmisbaar? En welke dekkingen zijn handig om extra af te sluiten? In dit bericht geven we u meer informatie.

Waarom een reisverzekering?

De belangrijkste reden om een reisverzekering af te sluiten, is de hulp die u krijgt in noodsituaties. Denk aan een ongeplande vervroegde terugreis of juist een langer verblijf door een ongeval, ziekte of overlijden. Dit soort gebeurtenissen kosten meestal veel geld en tijd. Een reisverzekering dekt deze kosten en neemt u daarnaast alle zorg uit handen.

Welke extra dekkingen kiest u?

Afhankelijk van het type vakantie en de bestemming waar u naartoe reist, is het aan te raden om extra dekkingen aan de reisverzekering toe te voegen. Wij zetten hieronder een aantal belangrijke dekkingen op een rij.

Medische kosten

Waar u ook naartoe gaat, wij adviseren altijd om de dekking medische kosten af te sluiten. De meeste zorgverzekeringen vergoeden namelijk de kosten die voor een gelijkwaardige behandeling in Nederland zouden gelden. Of, als u een aanvullende zorgverzekering heeft, tot 200% van de kosten die in Nederland gemaakt zouden zijn. Maar in sommige landen zijn de kosten voor de gezondheidszorg veel hoger dan in Nederland. Een reisverzekering vergoedt altijd de kostprijs van medisch noodzakelijke behandelingen en dus ook kosten die door de zorgverzekering niet vergoed worden. Daarnaast vergoedt de dekking Medische kosten ook het verplicht Eigen Risico van de zorgverzekering.

Bagagedekking

Met de dekking Bagage worden de kosten vergoed voor het kwijtraken of beschadigen van bagage. Het is verstandig om een bagagedekking toe te voegen als u reist met waardevolle spullen als een smartphone, iPad, laptop, drone of camera.

Bijzondere sporten

Gaat u tijdens zijn vakantie bijzondere sporten beoefenen? Dan kunt u deze dekking aan de verzekering toevoegen. Bijzondere sporten zijn namelijk niet standaard verzekerd. Ook wintersport is met deze dekking verzekerd.

Annuleringsverzekering

Zeker als u een dure reis maakt is een annuleringsverzekering een verstandige keuze. Als er iets gebeurt waardoor u niet meer op vakantie kan, bijvoorbeeld een medische ingreep of het verliezen van een baan, dan worden de kosten voor het annuleren van de vakantie vergoed. Ook worden met een annuleringsverzekering de niet-gebruikte vakantiedagen vergoed als de vakantie moet worden afgebroken.

Advies over de reisverzekering van VMD koster

Natuurlijk adviseren wij u graag over de reisverzekering. U kunt ons bereiken via 0172 611 116 of per e-mail (info@vmdkoster.nl). Het makkelijkste is echter om direct het offerteformulier in te vullen. Wij hebben dan de belangrijkste gegevens direct in ons bezit en kunnen snel met een voorstel komen. Kies hieronder het juiste formulier: