Collectiviteitskorting zorgverzekering basis maximaal 5%

Collectiviteitskorting zorgverzekering basis maximaal 5%

Donderdag 1 augustus 2019

Collectiviteitskorting zorgverzekering basis maximaal 5%

De collectiviteitskorting op de premie van de basisverzekering gaat omlaag. Bij collectieve zorgverzekeringen mag deze korting maximaal 5% zijn. Nu is dit maximaal 10%. De wijziging gaat in op 1 januari 2020. Deze wijziging is vorig jaar al bekend geworden, maar is nu ook gepubliceerd in de Staatscourant.

Gevolgen voor de zorgverzekering in 2020

Zodra het nieuwe kortingspercentage bekend is, informeren wij de werkgevers die bij VMD Koster een collectieve zorgverzekering hebben ondergebracht. We helpen dan ook met de communicatie naar de deelnemers. Zorgverzekeraars brengen in november voor alle verzekerden een verlengingsvoorstel uit voor de zorgverzekering in 2020. Daarin is dan ook zichtbaar wat het nieuwe kortingspercentage wordt.

Collectiviteiten met relevante zorginhoudelijke afspraken

Bij de publicatie van de verlaging heeft minister Bruins nogmaals benadrukt dat hij in 2020 opnieuw gaat onderzoeken of het aantal collectiviteiten met relevante zorginhoudelijke afspraken voldoende is gestegen. Als dat niet het geval is, bestaat de kans dat de collectiviteitskorting de komende jaren volledig wordt verboden.