Collectieve zorgverzekering in 2024

Collectieve zorgverzekering in 2024

Woensdag 1 november 2023

Collectieve zorgverzekering in 2024 nog steeds interessant

Niet alle verzuim is te voorkomen, maar preventief is er zeker veel mogelijk. Wij ondersteunen je graag met de verzuimaanpak en het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. De collectieve zorgverzekering is één van de oplossingen hiervoor. Dit hoeft je niets te kosten, maar kan veel opleveren. Voor individuele medewerkers, maar zeker ook voor de organisatie als geheel.

De extra's van de collectieve zorgverzekering

Wij adviseren je een collectieve zorgverzekering af te sluiten. Niet vanwege de korting, maar vanwege de extra’s. Want bij een collectieve zorgverzekering is er meer dekking voor de medewerker en extra dienstverlening voor de werkgever. Onze ervaring is dat dit bij veel werkgevers (en de medewerkers die deel kunnen nemen) nog niet bekend is. Wat vaak wel bekend is en ook nog steeds van toepassing is: de deelnemers krijgen korting op de aanvullende zorgverzekering en tandartsverzekering.

Hoe helpt de zorgverzekering om verzuim te verlagen?

Mede door het vervallen van de korting worden collectieve zorgverzekeringen eindelijk gebruikt waarvoor ze ooit waren bedoeld: om werkgevers te helpen het verzuim laag te houden. Het verschilt per verzekeraar welke middelen daarvoor worden gebruikt. Dit is bijvoorbeeld wat je bij zorgverzekeraar CZ, één van de verzekeraars waar wij mee samenwerken, krijgt:

  • Bedrijfsgezondheidswijzer: inzicht in gezondheidsrisico's binnen uw organisatie
  • Interventiewijzer: 500 interventies om in te zetten
  • Interventie expert: advies en hulp met juiste interventie

En wat schieten de medewerkers er mee op?

  • Extra vergoedingen in de aanvullende verzekeringen
  • E-learnings (bijvoorbeeld vitaal thuiswerken)
  • Gezond aan het werkpakket (preventiebudget)

Collectieve zorgverzekering 2024 aanvragen

Een collectieve zorgverzekering starten kost jouw bedrijf niets. Bel 0172 611 116 of vul het contactformulier in om in gesprek te gaan over de zorgverzekering. Wij adviseren dan over welke verzekeraar het beste aansluit bij jouw organisatie en personeelsbestand. Ook begeleiden we de aanvraag van A tot Z. Je hebt er dus zelf (bijna) geen omkijken naar.

Collectieve zorgverzekering aanvragen adviesgesprek

Stimuleren deelname

Zodra je een zorgverzekering hebt aangevraagd, bepaal jij hoe de medewerkers geïnformeerd worden. Wij kunnen dit ook verzorgen. Maar het helpt als je hier zelf ook werk van maakt. Deelname is niet verplicht, maar hoe meer hoe beter.

Wilt je dat medewerkers het pakket kiezen met belangrijke aanvullende dekkingen, zoals fysiotherapie? Dan kun je hier invloed op uitoefenen door een bijdrage te doen voor de premie van een aanvullende verzekering. Zo voorkom je dat zieke medewerkers vanwege financiële redenen niet de behandeling (kunnen) kiezen die ze nodig hebben.

Contactformulier collectieve zorgverzekering