Brandschade in uw bedrijf voorkomen: check, check, double check

Brandschade in uw bedrijf voorkomen: check, check, double check

Woensdag 18 december 2019

Brandschade in uw bedrijf voorkomen: check, check, double check

Brandschade voorkomen doet u in de eerste plaats door de checks te doen die bij uw bedrijfsverzekeringen horen. De risico’s op en mogelijke gevolgen van brandschade zijn voor elke onderneming verschillend. Een klusbedrijf heeft een ander risicoprofiel dan de leverancier van kantoorartikelen. Type werkzaamheden en locatie hebben dan ook grote invloed op de eisen die de verzekeraar aan uw onderneming stelt.

Voorschriften voor controle

In de polisvoorwaarden en de clausules van bijvoorbeeld de bedrijfsgebouwenverzekering en inventaris- en goederenverzekering staat vermeld hoe vaak u een controle moet uitvoeren op brandblussers, alarminstallatie en elektrische installatie. Controleert u niet volgens deze voorwaarden, dan bent u in geval van schade niet verzekerd. Hetzelfde kan gelden voor bijvoorbeeld de opslag en afvoer van afval, dat te dicht bij de gevel van het bedrijfspand staat.

Checks ter voorkoming van brand en brandschade

  1. Check de alarminstallaties en hoe vaak u een controle moet uitvoeren van de verzekeraar
  2. Check de geldigheid van het certificaat van de alarminstallatie
  3. Check de brandblussers en hoe vaak u een controle moet uitvoeren van de verzekeraar
  4. Laat de kwaliteit van de elektrische installatie checken door een erkend installateur (let daarbij op de gestelde norm)
  5. Check de opslag en afvoer van afval (hoeveel meter van de gevel moet brandbaar afval minimaal opgeslagen worden)
  6. Check of deze maatregelen worden genomen: ruim spullen op, gebruik metalen afvalcontainers, voorkom ophopingen van kabels en stekkerdozen en gebruik vlamdovende afvalbakken
  7. Check dagelijks!

Advies over risicobeheer en de juiste verzekeringen

Wij helpen u graag om brandschade te voorkomen door mee te denken over effectief risicobeheer. Samen met onze risicomanagers verkleint u de kans op schade. En als er toch iets fout gaat, bent u goed verzekerd! Wilt u eens met ons sparren over risicobeheer? Maak een afspraak via 0172 611 116 of vul het contactformulier in.

Advies risicobeheer