Advies over de zorgverzekering in 2022

Advies over de zorgverzekering in 2022

Maandag 22 november 2021

Advies over de zorgverzekering in 2022

U heeft in november een voorstel ontvangen voor uw zorgverzekering in 2022. Als u niets doet, wordt de verzekering zonder wijzigingen voortgezet. Maar het altijd verstandig er even goed naar te kijken. Als u dat wilt, kunt u tot en met 31 december uw zorgverzekering wijzigen. Wij helpen u graag bij de keuze voor de beste zorgverzekering. Dat doen wij door per profiel de beste opties te selecteren. Als u overtuigd bent, kunt u via onze website direct de zorgverzekering aanvragen. Klik op hieronder voor de selectie van onze adviseurs.

Beste zorgverzekering voor uw profiel: de selectie van onze adviseurs

Zorgpremies iets omhoog

De premies van de meeste zorgverzekeraars stijgen volgend jaar licht. De premiestijgingen hangen niet zozeer samen met de coronacrisis. Ziekenhuizen hebben wel meer kosten moeten maken, maar er viel ook een groot gedeelte van de zorgvraag weg tijdens de coronagolven. Ook zijn de coronakosten deels gecompenseerd door de overheid. Bovendien kunnen de zorgverzekeraars ervoor kiezen om hun opgebouwde reserves in te zetten. Op de manier blijft de premiestijging beperkt.

ONVZ en Stad Holland horen bij de uitzonderingen waar de verzekeringen voor de basispremie niet omhoog gaan. Dat maakt deze kwalitatief uitblinkende zorgverzekeraars extra aantrekkelijk. Bij ONVZ kunt u net als bij Zorg en Zekerheid en Nationale-Nederlanden via VMD Koster korting krijgen op de premie.

Zorgverzekering 2022 kiezen

Tips bij de selectie voor de basisverzekering

Het grootste verschil bij de basisverzekering is de keuzevrijheid. Met een restitutieverzekering krijgt u de maximale vergoeding bij alle zorgaanbieders. Met een naturaverzekering is de vergoeding afhankelijk van of er een contract is tussen de verzekeraar en de zorgaanbieder. Als er geen contract is, wordt maar een deel van de kosten vergoed.

Er zijn ook combinatiepolissen. Dit is een combinatie tussen een restitutiepolis en een naturapolis. Bij een combinatiepolis geldt in principe hetzelfde als bij een restitutiepolis, máár bij bepaalde zorgsoorten kan de verzekeraar een maximale vergoeding instellen.

Meer tips bij de keuze voor de zorgverzekering

  • Kiest u voor een aanvullende zorgverzekering? Maak dan een goede vergelijking tussen de verschillende verzekeraar. Kijk bijvoorbeeld hoeveel bezoeken aan de fysio worden vergoed, welk deel u terug krijgt als u een nieuwe bril nodig heeft en welke kosten vergoed worden als uw kind naar de orthodontist moet.
  • Het standaard eigen risico is € 385. Dit eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering. U kunt het verhogen naar maximaal € 885. In dit artikel lichten we toe wanneer dit een verstandige keuze is.
  • U hoeft uw huidige zorgverzekering niet op te zeggen als u overstapt naar een andere verzekeraar, dat wordt voor u geregeld.

 Zorgverzekering 2022 aanvragen

VMD Koster werkt samen met de beste zorgverzekeraars: ASR, Zilveren Kruis, CZ, Menzis, Nationale-Nederlanden, ONVZ, Stad Holland en Zorg en Zekerheid. Vraag de zorgverzekering uiterlijk 31 december aan bij de verzekeraar van uw keuze via vmdkoster.nl/zorgverzekering-2022/aanvragen

Persoonlijk advies over de zorgverzekering voor u en uw gezin

Een zorgverzekering is heel persoonlijk. Natuurlijk kunt u ons daarom bellen of mailen voor persoonlijk advies over uw zorgverzekering. Het telefoonnummer is 0172 611 116. Mailen kan naar info@vmdkoster.nl 

Advies zorgverzekering