Aandachtspunten bij het verzekeren van goederentransport

Aandachtspunten bij het verzekeren van goederentransport

Donderdag 10 oktober 2019

Aandachtspunten bij het verzekeren van goederentransport

Raken de goederen die worden vervoerd kwijt of beschadigd? De goederentransportverzekering dekt de schade door verlies, diefstal en beschadiging van uw goederen onderweg. Ook schade door bederft en stakingen is mee te verzekeren. Waar moet u op letten bij deze verzekering?

Advies goederentransportverzekering  

Maakt het uit hoe en waar de goederen vervoerd worden?

Het vervoersmiddel maakt niet uit. De verzekering is er voor goederenvervoer per vrachtwagen is, per trein, schip en vliegtuig. Voor de locatie kunt u kiezen tussen de Europadekking (inclusief Marokko, Tunesië, Turkije en Algerije) of werelddekking.

Moet ik ook een goederentransportverzekering afsluiten als ik een professionele vervoerder inhuur?

Ook als u gebruik maakt van een professionele vervoerder, die u bij eventuele schade aansprakelijk kan stellen, is een goederentransportverzekering noodzakelijk. De transporteur is namelijk niet in alle gevallen aansprakelijk en bovendien slechts tot een maximum bedrag.

Wat is niet verzekerd met de goederentransportverzekering?

Dit zijn een paar voorbeelden van wanneer deze verzekering geen dekking biedt:

  • Voor schade aan spullen waarin u niet mag handelen omdat ze gebruikt kunnen worden voor oorlogsvoering (dual use goederen).
  • Voor schade aan zendingen naar risicolanden waarmee u niet mag handelen of waarvoor u geen geldige import- of exportvergunning heeft.
  • Voor schade aan goederen die bederven doordat ze niet met het juiste vervoermiddel zijn vervoerd.

Is een goederentransportverzekering nodig als er al een inventaris- en goederenverzekering is?

Een inventaris- en goederenverzekering dekt alleen schade en verlies aan goederen als deze zich in uw pand bevinden. Deze verzekering is dus niet genoeg. Daarom kunt u bij ons terecht voor advies over de transportverzekering. Bel 0172 611 116 of vraag een offerte aan.

Offerte goederentransportverzekering aanvragen