Wintersportvakantie? Hier moet u op letten bij uw reisverzekering

Wintersportvakantie? Hier moet u op letten bij uw reisverzekering

Woensdag 5 februari 2020

Wintersportvakantie? Hier moet u op letten bij uw reisverzekering

Zeker voor wintersporters geldt dat een goede reisverzekering belangrijk is. De sporten die u tijdens de wintersport beoefent zijn namelijk niet zonder risico. Maar waar moet u op letten als u een reisverzekering afsluit voor uw skivakantie? Wij geven in dit bericht een overzicht.

Voor persoonlijk advies kunt u natuurlijk ook rechtstreeks contact opnemen met onze adviseurs via 0172 611 116. Of u vult het offerteformulier voor de reisverzekering in, dan nemen wij contact met u op.

Offerte reisverzekering aanvragen

Wintersport en bijzondere sporten

Of u nu gaat skiën, snowboarden of langlaufen, het is belangrijk om de dekking wintersport en bijzondere sporten af te sluiten. Zonder deze dekking is schade als gevolg van wintersport en bijzondere sporten namelijk niet verzekerd. Naast hulp bij een ongeval, vergoedt deze dekking ook de ongebruikte huurkosten van de skipas, skispullen en de skilessen als u hier door een ongeval geen gebruik meer van kunt maken.

Dekking medische kosten

Sommige wintersporters gaan er ten onrechte vanuit dat hun zorgverzekering alle zorgkosten in het buitenland vergoedt als er iets gebeurt. Maar dit is lang niet altijd het geval. Als u hulp nodig heeft, bijvoorbeeld een reddingsactie van de piste of een gipsvlucht naar Nederland, dan wordt dit vaak niet vergoed door de zorgverzekering. Daarnaast is de zorg in het buitenland vaak veel duurder dan in Nederland. Vooral in Zwitserland of Oostenrijk, waar voornamelijk privéklinieken zijn. De meeste basisverzekeringen vergoeden alleen de kosten in het buitenland tot het Nederlandse tarief. Voeg daarom de dekking medische kosten aan toe aan uw reisverzekering. Daarmee worden altijd alle noodzakelijk medische kosten vergoed.

Off piste. Wel of niet verzekerd?

Off piste skiën of snowboarden is verzekerd. Daarbij geldt wel dat u het gevaar niet bewust opzoekt. Denk bijvoorbeeld aan gebieden waar gewaarschuwd wordt voor lawinegevaar. U bent niet verzekerd als u besluit om toch buiten de pistes te gaan, ondanks een lawinewaarschuwing. Ook bent u niet verzekerd als u de piste afgaat, terwijl de lokale autoriteiten aangeven dat het niet veilig is om de piste af te gaan.