Welke rechtsbijstandverzekering kiest u voor uw auto?

Welke rechtsbijstandverzekering kiest u voor uw auto?

Vrijdag 4 augustus 2017

Welke rechtsbijstandverzekering kiest u voor uw auto?

Voor autobezitters is het goed om ook na te denken over rechtsbijstand in het verkeer. Bij een ongeluk is de kans op juridische conflicten namelijk groot. Er zijn twee keuzemogelijkheden:

  1. Een rechtsbijstandverzekering voor particulieren inclusief de module verkeer
  2. De module rechtsbijstand als onderdeel van de autoverzekering

Wat is de beste keuze voor rechtsbijstand in het verkeer?

Het is vrijwel altijd beter om een losse rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Nu nog kiest 15% van alle Nederlanders voor een aanvullende verkeersdekking op de autoverzekering. Deze dekking is vaak echter beperkter (dat geldt als alleen gekozen is voor de dekking verhaalsbijstand), terwijl deze oplossing niet voordeliger is.

Aanvullende verkeersdekking autoverzekering is vaak beperkt

Bij een autoverzekering kan een uitgebreide rechtsbijstanddekking gesloten worden, dan is er geen probleem. Als alleen de dekking voor verhaalsbijstand is gesloten, dan dekt deze echter uitsluitend conflicten die te maken hebben met deelname aan het verkeer met de auto van de verzekerde. 

Met een losse rechtsbijstandverzekering module verkeer hebben consumenten recht op juridische hulp van de verzekeraar bij een conflict in het verkeer. Het gaat hierbij om iedere vorm van deelname aan het verkeer. Dus ook als met de bus, motor, brommer of als fietser of voetganger aan het verkeer wordt deelgenomen.

Advies over rechtsbijstandverzekering en autoverzekering

Welke autoverzekering en rechtsbijstandverzekering kunt u het beste kiezen? De adviseurs van VMD Koster vergelijken de dekkingen, voorwaarden en premies van de beste verzekeraars voor u. Zo weet u zeker dat u een verzekering kiest die voldoet aan uw eisen. Neem voor een persoonlijk advies contact met ons op via 0172 611 116. Online een offerte aanvragen kan ook met behulp van onze rekenmodule.