Webinar over starten collectieve pensioenregeling

Webinar over starten collectieve pensioenregeling

Dinsdag 11 juni 2024

Webinar over starten collectieve pensioenregeling

Er zijn nog steeds bedrijven die geen pensioenregeling aanbieden voor hun medewerkers. Hierdoor bouwen 765.000 werkenden in loondienst geen pensioen op. Dit wordt de witte vlek pensioenen genoemd. Een van de doelen van de Wet toekomst pensioenen is ontworpen om deze witte vlek aan te pakken en de pensioenopbouw van werknemers te verbeteren. Werkgevers worden dus aangemoedigd een collectieve pensioenregeling te starten.

Plannen om de witte vlek tegen te gaan

Er zijn verschillende plannen om de witte vlek tegen te gaan. Een werkgever moet straks op de loonstrook vermelden of er wel of geen pensioen is opgebouwd over de periode van de loonstrook. Ook is geregeld dat mijnpensioenoverzicht.nl een melding toont als iemand inlogt die op dat moment geen pensioen opbouwt. De maatregelen samen moeten zorgen voor een halvering van het aantal werkenden zonder pensioenopbouw op 1 januari 2028.

Webinar over eigen pensioenregeling voor mkb-bedrijven

Recent organiseerden VNO-NCW en MKB-Nederland het webinar Hoe kom je als mkb-ondernemer tot een eigen pensioenregeling? Dit webinar richtte zich specifiek op ondernemers die nog geen pensioenregeling aanbieden aan hun medewerkers. Pensioenadviseur Jan Zwiers besprak hierin de mogelijkheden en stappen om een eigen pensioenregeling op te zetten. Dit webinar biedt waardevolle inzichten en praktische adviezen die direct toepasbaar zijn.

Terugkijken van het webinar

Mis deze kans niet om waardevolle kennis op te doen en uw eerste stappen te zetten richting een eigen pensioenregeling. Kijk het webinar terug via deze link.

Terugkijken webinar

Het is zeer de moeite waard het terug te kijken, want onder andere deze vragen worden beantwoord:

  • Waarom wil je als ondernemer een eigen pensioenregeling voor je medewerkers?
  • Wat zijn de voor- en nadelen van het aanbieden van een pensioenregeling?
  • Heb je een pensioenadviseur nodig, of kan je zelf de pensioenregeling afsluiten?
  • Hoe kies je de uitvoerder waar de pensioenregeling is ondergebracht?
  • Wat kost het aanbieden van een pensioenregeling?
  • Wat betekent de invoering van de Wet toekomst pensioenen?

Advies over het aanbieden van een pensioenregeling

Bij VMD Koster helpen we werkgevers met onafhankelijk pensioenadvies. Vraag daarom een vrijblijvende pensioenofferte aan. Wij begeleiden je bij het kiezen en implementeren van een passende pensioenregeling voor je medewerkers. Daarbij zorgen we natuurlijk dat de regeling aansluit bij de Wet toekomst pensioenen.

Tegemoetkoming advieskosten pensioenregeling

MKB-Nederland en VNO-NCW hebben in juni een regeling gepresenteerd waarmee zij mkb-ondernemers willen ondersteunen om tot een pensioenregeling voor hun medewerkers te komen. Maximaal 100 ondernemers kunnen een tegemoetkoming ter waarde van €2.000 aanvragen als bijdrage om deskundig advies in te winnen. De tegemoetkoming moet bijdragen aan het verminderen van het aantal werknemers dat geen pensioenregeling via de werkgever heeft.

Wil je hier meer over weten? Kijk dan op ondernemen.nl/hetnieuwepensioen/tegemoetkoming of neem contact op met onze pensioenadviseurs via 0172 611 116.

Pensioenofferte aanvragen