Wat wordt de premie voor de zorgverzekering 2019?

Wat wordt de premie voor de zorgverzekering 2019?

Dinsdag 18 september 2018

Wat wordt de premie voor de zorgverzekering 2019?

De definitieve premies voor de zorgverzekering in 2019 zijn nog niet bekend. Deze premies worden door de verschillende verzekeraars in oktober en november bekend gemaakt. De verwachting is dat de premies gaan stijgen. Het kabinet voorspelt een premiestijging van ongeveer 10 euro per maand.

Wanneer kan ik mijn zorgverzekering voor 2019 afsluiten?

Zorgverzekeraars moeten uiterlijk 12 november 2018 de definitieve premie bekend maken voor de zorgverzekering 2019. Vanaf dat moment kunt u uw zorgverzekering vergelijken en afsluiten. Wij helpen u natuurlijk graag met de keuze voor de juiste zorgverzekering. Dat doen wij onder andere op de pagina Welke zorgverzekering past bij u?

Wijzigingen voor de zorgverzekering 2019

  • Het wettelijk bepaalde eigen risico blijft gelijk.
  • Voor geneesmiddelen wordt de Eigen Bijdrage gemaximeerd: tot maximaal € 250,- per kalenderjaar.
  • Er komt een vergoeding van de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI). Huisartsen kunnen mensen met een gezondheidsrisico door overgewicht doorverwijzen.
  • De vergoeding van zittend ziekenvervoer wordt ruimer. Hierdoor kunnen patiënten gebruik maken van vervoer (niet ambulance) van en naar consulten, onderzoek en controles, als deze samenhangen met de behandeling. In 2018 wordt alleen het vervoer vergoed als de patiënt een behandeling moet ondergaan.
  • Vanaf 1 januari 2019 wordt oefentherapie bij COPD vergoed vanaf de eerste behandeling. Nu moeten patiënten de eerste 21 behandelingen nog zelf betalen. Wel komt er een maximum op het aantal behandelingen dat vergoed wordt. In het eerste behandeljaar zijn dit er maximaal 70. In de jaren daarna is het aantal behandelingen afhankelijk van de ernst van de COPD.