Wat is het grootste bestuurdersaansprakelijkheidsrisico?

Wat is het grootste bestuurdersaansprakelijkheidsrisico?

Donderdag 13 december 2018

Wat is het grootste bestuurdersaansprakelijkheidsrisico?

Advocatenkantoor Allen & Overy doet jaarlijks onderzoek naar bestuurdersaansprakelijkheid en de veranderende risicocultuur waarmee topmanagers te maken hebben. Dit jaar worden hun zorgen voor het eerst gedomineerd door de dreiging van cyberaanvallen en gegevensverlies. Dit komt mede door de invoering van de AVG.

Regulatoire vorderingen en het economisch klimaat

  • 43% van de grote werkgevers en 38% van de beursgenoteerde ondernemingen heeft de afgelopen 12 maanden te maken gehad met een regulatoire vordering waarbij een bestuurder was betrokken.
  • 72% van de bestuurders van naamloze vennootschappen maakt zich zorgen over het huidige economische klimaat en geopolitieke risico’s.
  • Andere zorgen voor managers en bestuurders zijn heel divers, bijvoorbeeld: gezondheid en veiligheid, criminele activiteiten, arbeidsrechtelijke vorderingen en klimaatverandering.

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

In Nederland zijn het afgelopen jaar een aantal grote schikkingen met het OM geweest. Daarbij lopen bestuurders ook altijd persoonlijk risico’s. Optimale bescherming daartegen blijft van groot belang. De bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is daarom essentieel.

Download het volledige rapport