Wanneer sluit je een reisverzekering af?

Wanneer sluit je een reisverzekering af?

Maandag 17 april 2023

Wanneer sluit je een reisverzekering af?

De reisverzekering gaat in vanaf de dag van vertrek. Dat betekent dat je deze verzekering dus ook vlak voor vertrek nog kan afsluiten. Maar het is natuurlijk makkelijker dit op tijd te regelen. Want dan is er voldoende tijd om verzekeraars met elkaar te vergelijken en de beste optie te kiezen. Voor een annuleringsverzekering is op tijd aanvragen zelfs noodzakelijk.

Sluit je annuleringsverzekeringverzekering op tijd af

Een (tijdelijke) annuleringsverzekering moet je binnen 7 dagen na het boeken van je reis afsluiten. Dit is om te voorkomen dat mensen een annuleringsverzekering afsluiten als ze eigenlijk al weten dat ze de reis gaan annuleren. 

Welke dekking kies je voor de reisverzekering

Je stelt zelf de dekking van de reisverzekering samen aan de hand van verschillende modules. Toegang tot de alarmcentrale is standaard meeverzekerd. Je bent dus sowieso verzekerd van professionele, wereldwijde ondersteuning in jouw eigen taal. Verder kan je kiezen uit bijvoorbeeld een dekking voor bagage, ongevallen en medische kosten.

Het belang van de dekking medische kosten

Bij de dekking medische kosten gaat het met name om de in het buitenland gemaakte ziektekosten en kosten voor repatriëring die niet door de zorgverzekeraar worden vergoed. Bijvoorbeeld:

  • Een gezinslid krijgt te maken met ziekenhuisopname waardoor de overige gezinsleden ook langer moeten blijven.
  • Tijdens de vakantie in het buitenland krijg je bericht dat in Nederland een familielid in de eerste of tweede graad ernstig ziek is of is komen te overlijden waardoor je direct terug moet naar Nederland.   
Offerte reisverzekering aanvragen