Waarschuwing voor nieuwe cyberaanval via software Microsoft

Waarschuwing voor nieuwe cyberaanval via software Microsoft

Donderdag 29 juli 2021

Waarschuwing voor nieuwe cyberaanval via software Microsoft

Digital Trust Centre (DTC) waarschuwt voor de PetitPotam-aanvalsmethode. Hierbij kan toegang verkregen worden tot het gehele Windows-domein van een organisatie. Zeker met de recente Kaseya aanval in het achterhoofd is het belangrijk na te gaan of uw systemen risico lopen. 

PetitPotam

De PetitPotam-aanvalsmethode is gericht op Microsoft's NTLM-authenticatie-systeem. NTLM is een ouder authenticatieprotocol, waarvan Microsoft adviseert het gebruik zoveel mogelijk te beperken. Echter, veel systemen blijken afhankelijk te zijn van NTLM waardoor dit niet altijd uitgeschakeld wordt. Microsoft raadt aan om NTLM nu alsnog uit te schakelen.

Controleer uw systeem

Weet u niet of je gebruik maakt van Microsoft's NTLM-authenticatie-systeem? Wij adviseren om dan contact op te nemen met de leverancier of verantwoordelijke voor uw ICT. En nog een tip: denk ook eens aan de cyberverzekering. Uw systemen worden doorgelicht zodat u weet waar de zwakke plekken zitten en hoe u ze kunt aanpakken. En als het dan toch fout gaat, heeft u een goede dekking waardoor de schade beperkt blijft.

Offerte cyberverzekering