VvE verzekeringen

VvE verzekeringen

VvE verzekeringen

Als Vereniging van Eigenaren (VvE) heeft u ook de verantwoordelijkheid over de verzekeringen. Het is van belang dat uw VvE goed verzekerd is tegen de financiële gevolgen van bijvoorbeeld brandschade, schadeclaims, juridische geschillen of onbehoorlijk bestuur.

Wat kunt u verzekeren in het verzekeringspakket voor uw VvE

U kunt bij VMD Koster een verzekeringspakket op maat samenstellen voor uw VvE. De volgende onderdelen kunnen meeverzekerd worden:

  • Gebouwen
  • Eigenaarsbelang
  • Aansprakelijkheid
  • Rechtsbijstand
  • Bestuurdersaansprakelijkheid
  • Milieuschade

Waarom moet VvE ook denken aan bestuurdersaansprakelijkheid?

Als bestuurslid van een VvE zich kunt u hoofdelijk aansprakelijk gesteld worden. Dat kan wanneer sprake is van onbehoorlijk bestuur of het maken van een verkeerde beslissing. Als een derde hierdoor financieel verlies lijdt, kan aanspraak gemaakt worden op het privé vermogen van de bestuurder, naast het feit dat het vermogen van de VvE kan worden aangetast. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering alleen dekt dit risico niet. Daarom hebben wij voor bestuurders van VvE's een speciale bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering.

Voorbeelden van aanspraken bestuurdersaansprakelijkheid

  • Een van de bestuursleden van een VvE heeft een aannemer een opdracht gegeven tot het vernieuwen van de afvoerbuizen van de waterleiding. Er is echter onvoldoende geld in de kas waardoor de VvE haar contract niet na kan komen. De aannemer lijdt hierdoor aanzienlijke schade. De aannemer gaat de bestuursleden in hun privévermogen aanspreken.
  • In de VvE-vergadering wordt besloten dat de dakbedekking volledig wordt vervangen. Een bestuurder geeft opdracht aan de plaatselijke dakdekker. Er wordt een flinke geldsom als aanbetaling overgemaakt. Kort daarna gaat de dakdekker failliet en is de VvE haar aanbetaling kwijt. Het bestuur had vooraf geen onderzoek gedaan naar de financiële positie van het dakdekkerbedrijf. De vereniging gaat de bestuurders persoonlijk aansprakelijk stellen voor deze financiële schade.

Wilt u meer informatie over verzekeringen voor VvE's?

Wij adviseren u graag welke verzekeringen uw VvE precies nodig heeft. Bel voor een advies 0172 611 116 of vul het contactformulier in.