Vrijstelling bpm vervalt voor bestelauto's

Vrijstelling bpm vervalt voor bestelauto's

Maandag 4 maart 2024

Vrijstelling bpm vervalt voor bestelauto's

Op dit moment betalen ondernemers geen bpm bij het aanschaffen van een nieuwe bestelauto. Per 1 januari 2025 vervalt de vrijstelling. Vanaf dan betalen ondernemers ook bpm. Voor emissievrije bestelauto's, zoals elektrische of waterstofauto's blijft de uitzondering nog wel bestaan.

Wat is bpm?

Wie een nieuwe auto koopt, betaalt Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen (bpm). De bpm is in feite een aanschafbelasting. De hoogte van de bpm wordt gebaseerd op de fijnstof-uitstoot van de auto. Hoe hoger het uitstootcijfer van je nieuwe auto, hoe hoger de bpm.

Nu krijgen ondernemers met een bestelauto nog vrijstelling voor deze belasting, maar deze wordt per 1 januari 2025 opgeheven. Om elektrisch rijden te stimuleren wordt er nog een uitzondering gemaakt. Volledig elektrische voertuigen, zowel personenauto's als bestelwagens, zijn ook na 1 januari 2025 nog uitgezonderd van bpm.

Vernieuwen van het wagenpark

Het afschaffen van de bpm is een goede aanleiding om nog eens te kijken naar de samenstelling van je wagenpark. Het nu nieuw aanschaffen van een bestelauto met een verbrandingsmotor (diesel, benzine, gas) in plaats van volgend jaar scheelt enkele duizenden euro's per bestelauto. Maar natuurlijk is het zowel voor de korte als lange termijn ook interessant om over te stappen op meer duurzame alternatieven. Natuurlijk denken onze risicomanagers graag met je mee.

Advies over de bestelautoverzekering

Ben je op zoek naar de beste verzekeringen voor bestelauto's en andere bedrijfsauto's?  Ook dan kun je bij ons terecht. Wij vergelijken de tarieven en voorwaarden en komen zo met het scherpste voorstel voor jou. Als er meer voertuigen zijn, is vaak een wagenparkverzekering het gunstigst. Bel 0172 611 116 voor persoonlijk advies of vraag een offerte aan.

Offerte verzekeren bestelauto