Volg de richtlijnen bij installatie zonnepanelen op uw bedrijfspand

Volg de richtlijnen bij installatie zonnepanelen op uw bedrijfspand

Woensdag 13 januari 2021

Volg de richtlijnen bij installatie zonnepanelen op uw bedrijfspand

Wilt u zonnepanelen plaatsen op uw bedrijfspand? Overleg dan eerst met uw verzekeringsadviseur. Er worden strenge eisen gesteld aan installatie en schadepreventie.

Afspraken om zonnepanelen verzekerbaar te houden

Voor bedrijven en ondernemers die nu willen starten met zonnepanelen is er goed nieuws. Verzekeraars, de installatiebranche, financieel adviseurs en de overheid hebben de handen ineengeslagen. Samen stellen ze goede, duidelijke en werkbare richtlijnen op om zonnepanelen verzekerbaar te houden.

Groot brandrisico door foute installatie zonnepanelen

Zonnepanelen zijn steeds vaker de oorzaak van brand. Dit komt dan meestal matig installatiewerk. De richtlijnen moeten voor iedereen duidelijk maken welke eisen gelden bij de installatie. In deze brochure staan aandachtspunten voor het gebouw waarop de installatie plaatsvindt, de aanleg, het blussen, verzekeren en de oplevering.

Wijziging risicosituatie

Overweegt u om zonnepanelen aan te laten leggen? Neem altijd vooraf contact op met onze adviseurs. De aanleg betekent hoe dan ook een wijziging van uw risicosituatie. Wij kunnen dan voor u kijken of er aanvullende (preventie)voorwaarden spelen en hoe de verzekeraar omgaat met schade. Het is bij sommige bedrijfsverzekeringen bijvoorbeeld mogelijk om ook het opbrengstverlies na schade mee te verzekeren.

Advies bedrijfsverzekeringen