Volg de richtlijnen bij installatie zonnepanelen op bedrijfspand

Volg de richtlijnen bij installatie zonnepanelen op bedrijfspand

Vrijdag 1 maart 2024

Volg de richtlijnen bij installatie zonnepanelen op bedrijfspand

Installateurs van zonnepanelen zien het aantal aanvragen voor zonnepanelen in het voorjaar van 2024 weer toenemen. Wil je zonnepanelen plaatsen op het bedrijfspand? Overleg dan eerst met je verzekeringsadviseur. Er worden strenge eisen gesteld aan installatie en schadepreventie.

Afspraken om zonnepanelen verzekerbaar te houden

Bedrijven en ondernemers die willen starten met zonnepanelen is het belangrijk zich te houden aan de richtlijnen. Deze zijn opgesteld door verzekeraars, de installatiebranche, financieel adviseurs en de overheid om zonnepanelen verzekerbaar te houden.

Groot brandrisico door foute installatie zonnepanelen

Zonnepanelen waren de afgelopen jaren steeds vaker de oorzaak van brand. Dit komt dan meestal matig installatiewerk. De richtlijnen die er zijn maken voor iedereen duidelijk welke eisen gelden bij de installatie. In de Preventiebrochure PV-installaties staan aandachtspunten voor het gebouw waarop de installatie plaatsvindt, de aanleg, het blussen, verzekeren en de oplevering.

Wijziging risicosituatie

Overweeg je om zonnepanelen aan te laten leggen? Neem altijd vooraf contact op met een risicomanager van VMD Koster. De aanleg betekent hoe dan ook een wijziging van de risicosituatie. Wij kunnen dan voor je kijken of er aanvullende (preventie)voorwaarden gelden en hoe de verzekeraar omgaat met schade. Het is bij sommige bedrijfsverzekeringen bijvoorbeeld mogelijk om ook het opbrengstverlies na schade mee te verzekeren.

Advies bedrijfsverzekeringen