Verzekerde bedrag annuleringsverzekering

Verzekerde bedrag annuleringsverzekering

Woensdag 1 maart 2023

Check het verzekerde bedrag op je annuleringsverzekering

Alles is duurder geworden en dat merk je ook bij het zoeken en boeken van een vakantie. Het is haast onvermijdelijk dat het boeken van je reis meer kost dan een paar jaar terug. Hou hier ook rekening mee met jouw annuleringsverzekering, want er is risico dat het verzekerd bedrag te laag is!

Wat verzeker je met de annuleringsverzekering?

Als je een annuleringsverzekering toevoegt aan je reisverzekering, ben je verzekerd voor de kosten als je reis onverwacht niet doorgaat, of als je je reis moet afbreken. Er kunnen allerlei redenen zijn waardoor je je reis moet annuleren of afbreken, zoals ziekte, een ongeluk, ontslag of trieste familieomstandigheden.

Standaarddekking annuleringsverzekering

Bij het afsluiten van een (doorlopende) annuleringsverzekering zijn er vaak een aantal standaardopties: € 1.500, € 3.000 en € 4.500. Dit bedrag geldt per persoon. En dan is het verleidelijk om het laagste bedrag te kiezen, want dit betekent ook de laagste premie. Meestal was deze dekking ook toereikend. Zeker voor vakanties in Europa. Verzekeringen die langer geleden zijn afgesloten hanteren soms zelfs nog een verzekerd bedrag van € 750.

Hoger bedrag annuleringsverzekering nodig

Een verre trip naar bijvoorbeeld de Curaçao, Verenigde Staten of Azië? Een luxe verblijf in een ander Europees land? Waarschijnlijk  ben je dan meer kwijt dan € 1.500 per persoon. Check daarom het verzekerde bedrag op de polis en pas het aan wanneer het niet toereikend genoeg is!

Sluit je verzekering op tijd af!

Een reisverzekering kun je het hele jaar door afsluiten. Bij een (tijdelijke) annuleringsverzekering is dat niet het geval. Die moet je binnen 7 dagen na het boeken van je reis afsluiten. Dit is om te voorkomen dat mensen een annuleringsverzekering afsluiten als ze eigenlijk al weten dat ze de reis gaan annuleren. 

Persoonlijk advies over je annuleringsverzekering

Onze adviseurs kunnen je helpen met het afsluiten van een annuleringsverzekering of als een hoger bedrag voor de annuleringsverzekering nodig is. Bel 0172 611 116 voor persoonlijk advies of stel je vraag via deze website.

Stel je vraag