Verzekeraars houden uitsluitend rekening met officiële reisadviezen

Verzekeraars houden uitsluitend rekening met officiële reisadviezen

Donderdag 23 december 2021

Verzekeraars houden uitsluitend rekening met officiële reisadviezen

Verzekeraars ontvangen veel vragen van klanten over reisadvies.nu. Dit is een niet-officiële website met reisadviezen. Het is een initiatief van een groep reisorganisaties, maar mag niet verward worden met de reisadviezen van de overheid. Want verzekeraars houden alleen rekening met officiële reisadviezen van de overheid.

Reisadvies.nu geeft niet het juiste beeld

De niet-officiële website lijkt veel op die van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Zo worden dezelfde kleurcodes voor reisadviezen gehanteerd. Maar de reisadviezen worden rooskleuriger voorgesteld. Dat kan verzekerden op het verkeerde been zetten. Check voordat je op vakantie gaat altijd de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken: nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen. En controleer bij twijfel je polisvoorwaarden of neem contact op met onze adviseurs. Wij helpen je natuurlijk graag.

Melding bij toezichthouder ACM

Verzekeraars hebben begrip voor de lastige periode waarin de reisbranche zich bevindt, maar vinden het jammer dat hierdoor verwarring ontstaat. Ook de Consumentenbond waarschuwt voor de site en heeft inmiddels melding gedaan bij toezichthouder ACM.

Advies over de reisverzekering