Veel Britten hebben geen inboedelverzekering

Veel Britten hebben geen inboedelverzekering

Woensdag 28 februari 2018

Veel Britten hebben geen inboedelverzekering

Bij meer dan een kwart van de ongeveer 27 miljoen Britse huishoudens is de inboedel niet verzekerd. Volgens Britse verzekeraars betekent dit dat persoonlijke bezittingen met een gezamenlijke waarde van ruim £ 266 miljard niet gedekt zijn voor schade door diefstal en brand.

Inboedelverzekering niet verplicht, wel verstandig

Gelukkig zijn de meeste Nederlanders verstandiger en ontbreekt deze verzekering bij vrijwel geen enkel huishouden. Ook het Nibud is duidelijk over de inboedelverzekering: “Het is niet verplicht maar wel erg verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten.”

Welke schade wordt gedekt door deze verzekering?

U verzekert uw losse spullen in huis, inclusief lampen, gordijnen en bijvoorbeeld losliggend kliklaminaat (een vaste vloer, zoals plavuizen of gespijkerd parket, hoort bij de opstalverzekering). Naast schade door brand, blikseminslag en inbraak of diefstal, is ook schade verzekerd door bijvoorbeeld smelten of schroeien. Ook de spullen in uw schuur of berging zijn verzekerd.

Wat is de premie voor de inboedelverzekering?

De premie is afhankelijk van het te verzekeren bedrag. U kunt zelf een schatting maken van de nieuwwaarde van de inboedel door te inventariseren, maar dit kost wel wat tijd. Eenvoudiger is het om de inboedelwaardemeter te gebruiken. Aan de hand van een klein aantal vragen volgt een goede indicatie van het te verzekeren bedrag en kan de premie eenvoudig berekend worden.