Zomervakantie 2021 en de reisverzekering

Zomervakantie 2021 en de reisverzekering

Donderdag 10 juni 2021

Zomervakantie 2021 en de reisverzekering

Er zijn deze zomer weer mogelijkheden voor een vakantie in het buitenland. Het reisadvies voor veel Europese landen is al gewijzigd van oranje (alleen noodzakelijke reizen) naar geel (let op, veiligheidsrisico’s). Steeds meer populaire vakantiebestemmingen hebben dus geen negatief reisadvies meer. Op de website Nederland Wereldwijd ziet u per land de kleurcode.

Advies reisverzekering

Naar het buitenland met code geel

  • Als u naar een gebied gaat met een geel reisadvies, dan biedt uw reisverzekering gewoon dekking voor de zaken waarvoor u normaal ook verzekerd bent.
  • Als u besmet raakt met het virus in het buitenland met een geel reisadvies, neem dan zo snel mogelijk contact op met de alarmcentrale van uw reisverzekeraar.
  • Verandert het reisadvies tijdens uw verblijf naar oranje? Dan blijft de dekking gehandhaafd. Het advies is dan om zo spoedig mogelijk naar Nederland terug te keren. Eventuele (extra) kosten vallen niet onder de dekking van de reisverzekering.

Reisverzekering bij code oranje of rood

  • Als u naar een gebied gaat met een oranje of rood reisadvies, dan bent u mogelijk onverzekerd.
  • Er zijn reisverzekeraars die in zo’n geval helemaal geen dekking bieden, maar er zijn ook reisverzekeraars die dan alleen dekking bieden voor risico’s die niet met het coronavirus te maken hebben. Wordt uw fotocamera op vakantie gestolen? Dan is dat soms dus nog wel verzekerd.
  • Neem bij twijfel vooraf contact met ons op.

Annuleringsverzekering en corona

Een annuleringsverzekering is vaak een waardevolle aanvulling op de reisverzekering. Het heeft echter geen zin om een annuleringsverzekering af te sluiten vanwege de onzekerheid rondom corona. Verzekeraars bieden geen dekking meer voor annulering wegens coronamaatregelen. Want zij zien een corona-uitbraak in het buitenland inmiddels niet langer als onvoorzien.

Een annuleringsverzekering biedt nog wel gewoon dekking als je zelf niet kunt reizen omdat je corona hebt opgelopen. Dat blijft ook gelden als je je vakantie moet afzeggen bij ernstige ziektes, baanverlies of het overlijden van een dierbare. Annuleren vanwege een geplande vaccinatie is geen verzekerde gebeurtenis.

Vakantie in eigen land

Ook voor een vakantie in Nederland is het meestal verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Want de kans op reisschade is ook in Nederland aanwezig.

  • De bagagedekking is bij een vakantie in Nederland net zo belangrijk als bij een vakantie in het buitenland. De kans dat uw koffer gestolen wordt of dat een dure camera uit uw handen valt, is hier net zo groot als in het buitenland.
  • Huurt u een huisje of hotelkamer? Dan is het prettig als u een reisverzekering heeft waar schade aan de accommodatie is meeverzekerd. Als u dan per ongeluk iets kapot maakt in de bungalow of het hotel, dan is dit vaak verzekerd op de reisverzekering. Een aansprakelijkheidsverzekering biedt hier geen uitkomst, want schade aan gehuurde spullen is uitgesloten.
  • Ook wanneer u gaat kamperen is een reisverzekering aan te raden. Onder andere een alternatieve overnachting bij schade aan uw tent en een vergoeding voor schade aan uw kampeerspullen zijn verzekerd. Let wel op dat spullen die gestolen worden uit een tent, vaak niet gedekt zijn.

Advies over de reisverzekering

Gaat u op vakantie en wilt u weten of u voldoende verzekerd bent? Wij helpen u graag met de reis- en annuleringsverzekering. Bel 0172 611 116 voor een persoonlijk adviesgesprek of vraag een offerte aan voor de reisverzekering. Wij nemen dan contact met u op voor een advies met premieberekening.

Offerte reisverzekering aanvragen