Uw boot ook dit vaarseizoen goed verzekerd

Uw boot ook dit vaarseizoen goed verzekerd

Vrijdag 19 mei 2017

Uw boot ook dit vaarseizoen goed verzekerd

De zomer komt eraan; veel mensen gaan de komende maanden met hun boot het water op. Voor en tijdens het vaarseizoen zorgt u natuurlijk voor goed onderhoud. Zo kunt u veilig gaan varen. Wij adviseren u daarnaast ook goed naar de verzekering voor uw boot (pleziervaartuigverzekering) te kijken.

De dekking van de pleziervaartuigverzekering

Met een pleziervaartuigverzekering kunt u zonder zorgen het water op. Schade aan het vaartuig zelf wordt vergoed, maar ook schade aan inboedel, uitrusting en motor. Daarnaast bent u met een pleziervaartuigverzekering verzekerd voor aansprakelijkheid. Want als u met uw boot door een aanvaring schade veroorzaakt, kunt u vaak geen beroep doen op uw aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Wanneer de boot een motor heeft van 3kw (circa 4 pk) dan bent u wettelijk verplicht de boot voor het aansprakelijkheidsrisico te verzekeren.

Vervangt u de motor van uw pleziervaartuig? Geef het door!

Voor de dekking voor de motor is het wel heel belangrijk dat de juiste motor vermeld staat op de polis.  Als u de motor vervangt, moet u dit daarom altijd doorgeven aan uw verzekeringsadviseur. Zo weet u zeker dat uw polis up-to-date blijft en u goed verzekerd het water op kunt gaan.