Tips voor een duurzaam wagenpark

Tips voor een duurzaam wagenpark

Vrijdag 17 februari 2023

Tips voor een duurzaam wagenpark

Bedrijven proberen steeds duurzamer te werken. Door duurzaam en verantwoord te ondernemen draag je bij aan een betere wereld. Een groener wagenpark kan daar bij helpen. Het belangrijkste uitgangspunt van een duurzaam wagenpark is de beperking van de CO2-uitstoot. Wij delen een paar tips voor het verduurzamen van het wagenpark.

Tip 1: Kostenoverzicht

Weeg de kosten van traditionele en elektrische auto’s met elkaar af. Traditionele auto’s zijn bij de aanschaf vaak nog goedkoper dan elektrische auto’s, maar vallen op lange termijn vaak duurder uit. Het opladen van een elektrische auto kost minder dan tanken met benzine. Ook bespaar je met elektrische auto’s op onderhoud én zijn er belastingvoordelen.

Tip 2: Laadpunten

Ga je je wagenpark verduurzamen met elektrische auto’s? Dan ben je afhankelijk van oplaadpunten. Gelukkig komen er in Nederland elke dag nieuwe oplaadpunten bij. Het is ook handig om oplaadpunten op het parkeerterrein van je kantoor beschikbaar te stellen. En om helemaal bij te dragen aan duurzaamheid wil je dat de oplaadpunten stroom verbruiken uit groene bronnen, zoals zonne-energie.

Tip 3: Onderhoud bijhouden

Goed onderhoud van je voertuigen zorgt ervoor dat ze niet onnodig veel verbruiken. Een motor die lekker loopt, stoot automatisch ook minder uit. En banden die de juiste spanning hebben, geven minder weerstand. Investeer daarom in goed onderhoud.

Tip 4: Alternatieve vervoersmiddelen

Stimuleer je medewerkers om wat vaker de fiets te pakken. Dit draagt niet alleen bij aan de verduurzaming van je bedrijf, maar ook aan de vitaliteit van je werknemers. Ook is het openbaar vervoer vaak een goede vervanger van de auto. Daarnaast kan ook de manier waarop je een auto inzet, bijdragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot. Zo zorgt ook het gemeenschappelijke gebruik van deel- en poolauto’s voor minder uitstoot.

Risicomanagement voor jouw duurzame wagenpark

Met duurzamer rijden help je het milieu én je eigen bedrijf. Want je laat ook aan je klanten zien wat je belangrijk vindt. Onze risicomanagers denken graag met je mee over je bedrijfsauto’s en de wagenparkverzekering. Ook over de nieuwe risico’s die ontstaan bij veranderingen in je bedrijf. Bel 0172 611 116 om met één van onze specialisten te sparren.

Offerte wagenparkverzekering