Tips voor autohuur in het buitenland

Tips voor autohuur in het buitenland

Vrijdag 1 juli 2016

Tips voor autohuur in het buitenland

Huurt u een auto of camper in het buitenland? Dan wilt u natuurlijk niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Daarom delen wij graag enkele tips van reisverzekeraar Allianz Global Assistance met u.

Tip 1: Huur vanuit Nederland

Lokaal een auto huren is vaak goedkoper dan in Nederland, maar de taal kan een barrière vormen voor het maken van goede afspraken. Ook komt het voor dat medewerkers van het verhuurbedrijf u diverse extra verzekeringen proberen te verkopen. Verzekeringen die vaak helemaal niet nodig zijn. Bovendien zijn belangrijke huurvoorwaarden vaak in het Engels.

Tip 2: Noteer aanwezige schades

Het komt voor dat huurders achteraf een rekening gepresenteerd krijgen van schades die zij niet veroorzaakt hebben. Denk bijvoorbeeld aan kleine deukjes en krasjes of schoonmaakkosten voor de binnenkant van de auto. Bij het ophalen en terugbrengen van de huurauto is het aan te raden om te controleren of deze in orde is. Noteer aanwezige schades en controleer of alles werkt. Heeft de auto (kleine) schades? Leg deze dan vast op foto of video (mét datum) en laat de schades aantekenen op het huurcontract bij het ophalen van de auto. Lever de auto bij voorkeur ook binnen kantooruren in en laat het formulier ondertekenen door een medewerker van het verhuurbedrijf. U voorkomt hiermee dat hij achteraf aansprakelijk wordt gesteld voor schades die hij niet veroorzaakt heeft.

Tip 3: Bewijs van de kosten opvragen

Voor autohuur is bijna altijd een creditcard nodig. Reizigers machtigen daarmee de verhuurder om op hun rekening een reservering te maken voor de borg, brandstofkosten, verkeersboetes en een eventueel eigen risico. Maar niets is vervelender dan bij thuiskomt een flinke rekening te ontvangen, voor kosten die je als reiziger niet hebt gemaakt. Laat bij het inleveren van de huurauto daarom altijd om een bewijs van de kosten vragen. Dat voorkomt discussies achteraf. Daarnaast is het belangrijk om bij thuiskomst de creditcard afschrijvingen in de gaten te houden.