Tips en tools om risico's brandschade bedrijf te verkleinen

Tips en tools om risico's brandschade bedrijf te verkleinen

Donderdag 13 juni 2019

Tips en tools om risico’s brandschade bedrijf te verkleinen

Brandschade kan verstrekkende gevolgen hebben voor uw bedrijf. De kans is groot dat een brand in uw bedrijfspand ervoor zorgt dat de werkzaamheden voor een langere periode stil komen te liggen. In het ergste geval is de schade zelfs zo groot, dat een brand tot een faillissement leidt. Kent u de risico’s voor uw bedrijf?

Tips en tools om brand te voorkomen

Onachtzaamheid bij brandgevaarlijke werkzaamheden, brandstichting en het onveilig gebruik van elektrische installaties zijn veelvoorkomende oorzaken van een bedrijfsbrand. Daarom is het belangrijk dat u maatregelen treft om te voorkomen dat uw pand in vlammen opgaat. Ben je benieuwd wat jij kunt doen? Brandweer Nederland heeft in samenwerking met VNO/NCW, MKB-Nederland en het Verbond van Verzekeraars de website Checklistbrand.nl opgezet. Daar vindt u allerlei tips en tools om uw bedrijf brandveilig te maken. De risicomanagers van VMD Koster kunnen u hier ook bij ondersteunen.

Verzekeren tegen brandschade

Mocht het toch misgaan, dan wilt u natuurlijk goed verzekerd zijn. Welke verzekering bij uw bedrijf past, is van verschillende factoren afhankelijk. Voeren jullie brandgevaarlijke werkzaamheden uit? Werken jullie met gevaarlijke stoffen? In wat voor pand zijn jullie gevestigd en waar? Ook wanneer u al verzekerd bent, is het verstandig uw verzekeringen regelmatig onder de loep te nemen om onderverzekering te voorkomen. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van onze quickscan.

Quickscan verzekeringen van uw bedrijf