Starters op de woningmarkt hebben weer een kans

Starters op de woningmarkt hebben weer een kans

Donderdag 4 mei 2023

Starters op de woningmarkt hebben weer een kans

De huizenprijzen dalen en de lonen stijgen. Dat is goed nieuws voor mensen die voor het eerst een huis willen kopen. Want voor jonge huizenkopers worden woningen iets betaalbaarder. Bij Freek Hypotheek kunnen we dan ook steeds meer starters helpen bij het kopen van hun eerste huis.

Waarom hadden starters weinig kans op de woningmarkt?

Het betekent een kleine verbetering voor deze starters. Door het krappe woningaanbod en de lage rente was er bijna altijd wel een doorstromer met overwaarde of een belegger met diepere zakken. Toen de stijging van de hypotheekrente vorig jaar sneller ging dan de daling van de woningprijzen, verslechterde die positie nog verder.

Ontwikkelingen in het voordeel van starters

Maar dat begint nu dus te veranderen. De woningmarkt koelt af en de lonen stijgen het snelst in decennia. Ondanks de gestegen rente leidt die combinatie in de loop van dit jaar tot een verbetering van de betaalbaarheid van woningen. Daarbij is een belegging in vastgoed door een stapeling van maatregelen voor beleggers juist minder interessant geworden.

Eerste woning kopen samen met Freek

Wil jij je eerste huis kopen? Freek helpt je bij iedere stap. Dat begint met een uitgebreide en persoonlijke berekening van wat mogelijk is. Online rekentools geven een goed beeld, maar vertellen nooit het hele verhaal. Daar heb je echt een onafhankelijk hypotheekadviseur voor nodig. Maak daarom gewoon eens een afspraak met Freek. De eerste afspraak is altijd zonder kosten. Je zit dus nergens aan vast, maar wordt wel een stuk wijzer. Je vindt Freek Hypotheek onder andere in Alphen aan den Rijn, Bodegraven en Vleuten. Hieronder vind je de contactgegevens.

Maak een afspraak met Freek bij jou in de buurt

Alphen aan den Rijn

0172 492 947
Kennismaken
Afspraak inplannen
Bodegraven

0172 617 907
Kennismaken
Afspraak inplannen
Vleuten

030 677 10 90
Kennismaken
Afspraak inplannen