Schorsing voertuig voor meerdere jaren mogelijk

Schorsing voertuig voor meerdere jaren mogelijk

Dinsdag 15 januari 2019

Schorsing voertuig voor meerdere jaren mogelijk

Sinds dit jaar kunt u als voertuigbezitter uw voertuig, zoals een auto of motor, ook voor een periode van twee of drie jaar schorsen. De schorsing hoeft dan niet meer ieder jaar te worden verlengd.

Voor langere tijd schorsen: wanneer is dat verstandig?

Het voor een langere periode schorsen is vooral gemakkelijk als een voertuig lang niet wordt gebruikt, bijvoorbeeld als het wordt gerestaureerd. Door te kiezen voor een langere schorsingsperiode bespaart u tijd en moeite. De jaarlijkse kosten voor schorsen blijven gelijk, of er nu voor één jaar wordt geschorst of ineens voor twee of drie jaar.  

Een schorsing verlengen voor 1, 2 of 3 jaar

Een schorsing kan altijd worden verlengd. Verlengen van een schorsing kan al vanaf zes weken voor de einddatum. De nieuwe einddatum is dan gelijk aan de einddatum van de oude schorsing plus één, twee of drie jaar.  

Online uw auto schorsen bij het RDW

Een schorsing plaatsen, verlengen of opheffen kan snel via de website van de RDW. Als u het niet online kan regelen, kunt u terecht bij een kentekenloket of een RDW-keuringsstation of -balie.  

Wat gebeurt er als u een voertuig schorst?

Wie een voertuig schorst, is niet meer aansprakelijk voor de voertuigverplichtingen. De wegenbelasting stopt automatisch. De verzekering moet u zelf opzeggen.* Na het schorsen van een voertuig mag dit niet meer op de openbare weg staan of rijden. De schorsing van een voertuig is op elk moment kosteloos weer ongedaan te maken.

* Diverse verzekeraars bieden niet langer de mogelijkheid een motorrijtuigverzekering op te schorten. Bij een verzoek de dekking op te schorten, wordt de polis beëindigd. Wel blijven de opgebouwde schadevrije jaren nog tot drie jaar bewaard.

Advies over uw autoverzekering en het schorsen van een kenteken?

Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies over uw autoverzekering. Bel 0172 611 116, stuur een mail naar info@vmdkoster.nl of vul het offerteformulier in.